Baby’s spelen al met smartphones, maar voorlezen blijft populair

In gezinnen met kinderen van 0 tot 6 jaar wonen, zijn smartphones en tablets steeds vaker aanwezig. Maar niet in de slaapkamer. Daar worden nog altijd veel boekjes voorgelezen, blijkt uit onderzoek.

Smartphones en tablets zijn voor steeds meer jonge kinderen heel normaal. 4 op de 10 ouders laten kinderen al kennismaken met een smartphone voordat ze 2 jaar oud zijn. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Iene Miene Media 2016’, dat vandaag wordt gepresenteerd.

Advertentie

Hier lopen ouders tegenaan

Het merendeel van de jonge ouders zegt weinig moeite te hebben met media-opvoeding van hun kinderen, maar ze lopen wel tegen wat dingen aan. Ouders vinden het bijvoorbeeld moeilijk om te bepalen of een website of app goed is voor hun kind. Ook een lastige vraag: hoeveel tijd mag een kind doorbrengen met een tablet of achter de computer?

LEES OOK: Kindermedia-expert Ilona Jens selecteert elke maand de leukste kindvriendelijke apps 

Bijna de helft van de kinderen zit voor de gewone televisie voordat ze een jaar oud zijn, 29 procent heeft dan al kennisgemaakt met interactieve televisie. Kinderen kijken ruim 1 uur tv per dag.

Voorlezen blijft onverminderd populair

Opvallend is wel dat moderne technologie er op de kinderkamer niet in komt. Op de slaapkamer van de kinderen blijft voorlezen nog altijd populair. 68 procent van de ouders pakt heel vaak een voorleesboek uit de kast.

LEES OOK: Voorlezen aan je peuter, tips voor de beste momenten
LEES OOK: Doe mee met de Media Ukkie Challenge van 1-8 april!

Auteur: Irene de Waal – bron: RTL Nieuws – foto: Shutterstock