Babysitter met diploma

Van een gezellig etentje tot een onvoorziene werkbespreking: als ouder moet je soms een oppas inschakelen. Vaak wordt een beroep gedaan op het buurmeisje of de buurjongen, maar wist je dat je tegenwoordig ook kunt kiezen voor een babysitter met een oppasdiploma op zak?

Om jonge tieners te leren wat er allemaal komt kijken bij oppassen biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) sinds kort speciale oppascursussen.

Veiligheid en troosten

Een oppasbaantje wordt door tieners meestal gezien als een leuke manier om iets bij te verdienen. Vaak rollen ze er via via in, zonder enige ervaring met kinderen. Om een luier te verschonen en een kind een hapje eten te geven heb je natuurlijk ook niet perse een diploma nodig, maar wat doe je als je oppaskindje hard op zijn hoofd valt? En hoe kun je een huilend kindje het beste troosten? Speciaal voor dit soort vragen biedt de CJG de oppascursus aan. Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod als positief omgaan met het kind, verwachtingen van de ouders, verzorging, veiligheid, eten en bedtijd.

Officieel diploma

De cursus duurt 4 weken en is speciaal voor jonge tieners tussen de 12 en 17 jaar. Om aan te tonen dat ze inderdaad een ‘bekwaam’ oppasser zijn ontvangen ze aan het einde van de cursus een officieel diploma. En dat komt weer goed van pas tijdens het zoeken naar een oppasadresje.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: CJG – Foto: 123rf

 

Lees ook:

Oppastarieven

Oppas opa en oma