Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Basisscholen geven te weinig gymles

Basisscholen moeten verplicht worden om minstens 2 uur per week gymles te geven. Dat is de eis die de Tweede Kamer aan de Onderwijsinspectie stelt. Bij 1 op de 5 basisscholen wordt de norm van 2 uur bij lange na niet gehaald.

Advertentie

VVD-kamerlid Michiel van Veen vindt het onbegrijpelijk dat momenteel 400.000 leerlingen maximaal een uurtje gym per week krijgen. Volgens hem heeft slechts 5% van de scholen een gymles van 3 uur.

Afspraak te vrijblijvend

Staatssecretaris Sander Dekker maakte eerder al een afspraak met de basisscholen dat kinderen minstens 2 uur en het liefst 3 uur per week gymles krijgen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt deze afspraak echter veel te vrijblijvend. Zij willen dat de scholen voortaan strenger worden gecontroleerd hierin.

Minder gym? Minder budget

Dekker voelt er echter niks voor om de 2 uur gymles per week wettelijk verplicht te stellen. Volgens hem zijn de afspraken die al eerder zijn gemaakt hard genoeg. Ook is er volgens hem al extra geld beschikbaar gesteld voor het bewegingsonderwijs. De scholen die uiteindelijk niet aan de norm van 2 uur voldoen, kunnen worden gekort op dat budget.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ANP/Volkskrant – Foto: Robin Utrecht/Hollandse Hoogte

Advertentie

 

Lees ook:

Bewegen voor kinderen