Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bedstee met een moderne touch: de kinderkamer van Cato

Eva vindt de zolder de leukste verdieping van haar huis. Wel vroeg ze zich af hoe ze van die ruimte met kneiterhoge plafonds een sfeervolle kinderkamer kon maken? Dat is haar met de bedstee toch aardig gelukt.

Eva (38, eigenaar littleneighbours.nl) is getrouwd met Michiel (38, ondernemer). Samen hebben ze drie kinderen: Sam (7), Kiki (5) en Cato (3). Ze wonen in Rotterdam.

Advertentie

Knus huisje

‘De zolder vind ik de leukste verdieping van ons huis: het domein van de kinderen. Ze hebben alle drie een fijne kamer én een gezamenlijke badkamer. Superluxe, daar ben ik me echt wel van bewust. Ruime kamers, met ook nog eens een hoog plafond – vier meter in de nok – zijn niet per se makkelijk om in te richten, want hoe maak je dat knus? Daarom wilde ik graag een bedstee, maar wel met een moderne touch.

Ik ben met mijn wensen en ideeën om tafel gaan zitten met Woodchuck, een bedrijf dat alles kan maken met hout, en dit ontwerp kwam eruit rollen. Een soort knus huisje met een tweepersoonsbed. Misschien is ze nog wat jong voor zo’n groot bed, maar het is wel toekomstbestendig, duurzaam en lekker ruim voor logeetjes. En er passen veel knuffels in. De maan met lange lichtjesslinger en het gezichtje op de borduurring aan de wand waren de eerste items die ik tijdens het bouwen voor deze kamer kocht. In gedachten zag ik het al voor me, samen met het slaaphuisje, de zachte tinten van de muur, het hout en de vogels die over de muur lijken te scheren.

Inspiratie nodig? Originele ideeën voor de babykamermuur

bedstee
Dekbedovertrek (Ikea), kussen in roestkleur (Hay-amsterdam.com), kersenkussen (Meri Meri), muisknuffels (Maileg via kinderfeestwinkel.nl), matrashoes (Coco & Wolf), huisje (Woodchuck), petrol poef (Loods 5), gehaakte paddenstoel (Anne-Claire Petit).

Lekker schommelen

Tijdens de bouw van het huis hebben we rekening gehouden met de schommel. Die vult de ruimte op een luchtige manier. Hoe leuk is het om te kunnen schommelen in je eigen kamer? Later kan er een hangstoel aan hangen, bijvoorbeeld. We hebben dan wel een enorm lange trap nodig om hem te kunnen vervangen.

schommel
Mobiel en leeuwentasje (kinderfeestwinkel.nl), zwaan (Jellycat), boek, print in lijst en lamp (groenenakker.nl), chommel (De Bruine Schommels), kleed (Søstrene Grene).

Een echte blikvanger

Ik vind het leuk om bij het ontwerpen van kinderkamers plekken te maken die uitnodigen om te spelen, een warm kleed is dan heel fijn. Ik was op slag verliefd op het ronde exemplaar. Het rechthoekige kleed namen we mee uit het vorige huis. Het bankje is onze laatste aanschaf, die staat er pas net. Ik wacht steeds geduldig totdat ik tegen het juiste item aan loop. Op het bankje heb ik een jaar ‘gewacht’, maar het was de moeite waard; ook dat is een blijvertje.’

Bankje (Zara Kids), kussens (ByAlex, oker en petrol – Bisou de Lou – grijs, ay-amsterdam.com – gestreept), rond kleed (Muskhane), kersenslinger (Meri Meri), Nijntje & muis-knuffel (Kinderfeestwinkel.nl).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot