Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Van de eerste tot laatste wee: de best gelezen bevallingsverhalen van 2019

Onroerend en vaak herkenbaar. Dit jaar zijn er weer veel mooie en bijzondere bevallingsverhalen met ons gedeeld. Moeders vertellen over hun eigen ervaringen, want geen enkele bevalling is hetzelfde. Heb je ze nog niet allemaal gelezen? Wij selecteerden de top 5 van 2019 voor jullie.

Advertentie

1. ‘Ik hou Remco’s hand stevig vast en voel ook zijn verdriet’

Maira (33) is 37 weken zwanger als ze wordt gestript. De zwangerschap werd fysiek en mentaal zwaar voor haar. Een dag later heeft ze minimale ontsluiting, maar het zet niet door. Lees hier Maira’s bevallingsverhaal.

2. ‘Paniek in de ogen van de verpleegkundige. ‘Hoezo is er niemand beschikbaar?’’

Deborah (27) is 39 weken en 4 dagen zwanger als de bevalling wordt ingeleid. Er wordt een ballonnetje ingebracht, en dan is het wachten geblazen. ‘Het doet zó veel pijn. Ik moet persen, maar ik mag nog niet.’ Lees hier Deborahs bevallingsverhaal.

bevallingsverhaalBeeld: Mirjam Cremer/ Pure life geboortefotografie

3. ‘Dit duurt te lang. Trek hem eruit, nu!’

Vivianne (30) is zelf verloskundige. Maar dat naast het bed staan of erin liggen een wereld van verschil is, merkt ze bij haar eigen bevalling, na 40 weken en 5 dagen zwangerschap. ’Constante pijn. Ik wil hiervan af. De baby moet er NU uit.’ Lees hier Vivianne’s bevallingsverhaal. 

Advertentie

4. ‘Zeker 4 kilo. Ik ril nu ik eraan denk: ze moet er wel uit!’

Melissa (34) wordt ingeleid met 38 weken, maar het schiet niet op en ze krijgt te horen dat er die dag niets meer gaat gebeuren. En dan barsten de weeën alsnog los. Lees hier Melissa’s bevallingsverhaal. 

5. ‘In twintig minuten zijn we twee prachtige kinderen rijker’

Als Wendy (34) met ruim 36 weken harde buiken krijgt en de tweeling ook nog in een stuit ligt, wordt besloten de baby’s te halen. ‘“Wat zullen we doen: vandaag een keizersnee, of afwachten?” vraagt de gynaecoloog.’ Lees hier het Wendy’s bevallingsverhaal. 

bevallingsverhaalBeeld: Mirjam Cremer/ Pure life geboortefotografie

Meer bevallingsverhalen lezen? Klik hier voor meer ervaringsverhalen van moeders. 

Advertentie