Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Onderzoek: het krijgen van een kind verandert de relatie met je moeder

Dat een kind veel liefde en geluk in je leven brengt, wist je natuurlijk al. Maar onderzoekers hebben onlangs nóg een belangrijk voordeel ontdekt aan het krijgen van een kind: het zou de relatie met je moeder namelijk aanzienlijk verbeteren.

En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Advertentie

Band met moeder

In een onderzoek van Bepanthol Babyzalf werd 832 Belgische moeders tussen de 22 en 33 jaar naar de relatie met hun moeder gevraagd. Maar liefst 77 procent van de vrouwen gaf aan een goede band met hun moeder te hebben, en zo’n 50 procent vond dat de relatie met hun moeder was verbeterd na het krijgen van een kindje.

Meer raakvlakken

De reden? Ze hebben sinds ze zelf moeder zijn geworden meer raakvlakken met hun eigen moeder, er is meer wederzijds begrip én hun moeder staat altijd klaar om te helpen. Ruim de helft van de vrouwen heeft dan ook dagelijks contact met hun moeder. Heeft de baby last van krampjes? Of slaapt hij slecht? Dan wordt de hulp ingeroepen van oma. Ook brengt bijna de helft van de vrouwen hun baby minstens één keer per week naar hun moeder.

Lees ook: 11 redenen waarom opa en oma de beste zijn

En de vaders?

De band tussen vrouwen en hun vaders blijkt niet te veranderen na het krijgen van een kind. Opvallend genoeg geeft het merendeel van de vrouwen aan dat ze hun partner en moeder het eerst hebben ingelicht over hun zwangerschap, en daarna pas hun vader. Slechts in twee op de honderd gevallen kregen de vaders als eerste het heuglijke nieuws dat er een kleinkind op komst is te horen.

Bron: HLN – Beeld: Shutterstock