Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bijtanken in een bungalowpark

Hoe kun je je zwangerschapsverlof nou beter beginnen dan met een minivakantie? Wendy (31) is 34 weken zwanger en ging voor een lang relaxweekend logeren in Center Parcs Meerdal in America, Limburg, samen met Elwin (35) en dochter June (2,5).

Wauw, wat een gaaf huisje! June kijkt met grote ogen naar de felgekleurde ballonprint op de muur en rent daarna meteen door naar de speelkamer. Een kamer vol speelgoed, een theater en grote gekleurde traptreden. Ze klimt de trap op en samen met papa opent ze het luik naar buiten. Via het luik komt ze in een houten huisje vanwaar ze via een glijbaan zo de tuin in zoeft. Welk kind droomt daar nou niet van? We zijn in vakantiepark Het Meerdal van Center Parcs. Nog even een lang weekend met z’n drietjes, voordat de baby komt. We logeren in een speciale kindercottage met alles erop en eraan. Zelfs over eten hoeven we niet na te denken, want het ontbijt- en dinerbuffet zijn inbegrepen en op de eettafel staat een snackpakket klaar.

Advertentie

Podiumbeest

June mag zelf haar kamer uitkiezen en gaat enthousiast alle kamers af. Ze kiest tegen onze verwachtingen in niet voor het stapelbed, maar voor de kamer met een los eenpersoonsbed, omdat ze het nachtlampje daar interessant vindt. Ook is ze gek op de prints die overal in de cottage terug-komen: ‘Kijk mama, ballonnen en hertjes!’ Op de muur, de kussens en zelfs de lamp.

bungalowpark

Nadat we onze spullen binnen hebben gezet, wandelen we naar de Market Dome (de centrale hal waar de restaurants en activiteiten zijn). Het staat er vol met tropische bomen en planten waar we tussendoor lopen. June stopt bij een waterval om op haar knieën de vissen te bekijken en een stukje verderop ontdekken we een plek met schildpadden. Ook zit er een papegaai die we uiteraard gedag moeten zeggen. Daarna gaan we op het terras zitten en Elwin en ik bestellen een biertje (0.0% voor mij). June maakt voorzichtig contact met andere kinderen en gaat lekker haar gang. Stiekem steeds iets verder weg, maar we kunnen haar vanaf het terras goed in de gaten houden. Na het dinerbuffet gaan we weer op hetzelfde terras zitten, want er is livemuziek. June steelt de show terwijl ze staat te dansen op een van de kleine ronde podia tussen de tafels. Twee zangeressen spelen bekende nummers en wanneer Proud Mary wordt ingezet, krijg ik een déjà vu. Ik denk aan de tijd dat ikzelf nog weleens losging in de kroeg en op een ophoging stond te dansen op ditzelfde nummer. Nu zit ik hier van mijn alcoholvrije cocktail te genieten van mijn kleine meid die toch wel erg op mij lijkt. Geweldig.

Terug in het huisje gaat June niet meteen slapen. Nadat ik haar heb voorgelezen, moet ze namelijk eerst nog zo’n twintig keer aan het touwtje van haar nachtlampje trekken. Aan, uit, aan, uit. Als ik haar alleen laat en iets later ga kijken, ligt ze te slapen met boekjes over zich heen en het licht nog aan. Ik dek haar toe en doe het licht uit. Elwin steekt intussen de open haard aan en we kijken een serie voor het slapengaan.

Blij dat ik glij

Het ontbijtbuffet is een feest. ‘Wat is dat mama, wat is dat?’ klinkt het continu. Naast de verplichte bruine boterham eet June vooral veel minicroissants (‘santjes met jam’), een ei of een pannenkoek. Er zijn niet alleen gewone tafels om aan te eten, maar ook twee houten wagons. Omdat het natuurlijk hilarisch is om daarin kiekeboe te spelen, is het al snel Junes favoriete eetstek. Ook een hit: de kleurplaat en kleurtjes die ze krijgt.

zwembad

Dan is het tijd om te gaan zwemmen in Aqua Mundo. De brede glijbaan is favoriet, met z’n drieën (of eigenlijk vieren) glijden we heel wat keren naar beneden. De wildwaterbaan is voor June nog iets te spannend, maar gelukkig zijn er genoeg andere leuke plekken waar ze zich vermaakt. Zoals in het kinderbad tussen de fonteinen. Terug in de cottage gaan June en ik even liggen voor onze middagslaapjes. Al heb ik er niet altijd zin in, ik merk dat het mijn lichaam goed doet als ik even rust pak.

Kabouters zoeken

Op het park worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo versiert June haar eigen T-shirt, wordt ze geschminkt als prinses (ze krijgt zelfs een kroontje) en doet ze op haar manier mee met de minidisco. Ook buiten de Market Dome is genoeg te doen. Zo lopen we dagelijks langs de kinderboerderij. Vooral de geitjes móéten even worden geaaid. Na het eten wandelen we naar het strandje. De zonsondergang kleurt mooi boven het meer, dat valt ook June op. Ze gaat op een boomstronk zitten en staart aandachtig naar een eend in het water. ‘Mooi hè,’ zegt ze. Om niet veel later weer op een wipkip te springen. Een stukje verderop wandelen we over een steiger langs de Kids Haven. We kunnen helaas niet varen in de avond, maar June mag wel even in het brandweerbootje zitten.

kabouterpad

Op zondag lopen we het kabouterpad op het park. Gewapend met een rode puntmuts, een knapzak en een spiegeltje voeren we bij elke kabouter een opdracht uit. Het spiegeltje hoort bij een van de opdrachten, maar June heeft besloten dat alle kabouters in het spiegeltje moeten kijken. We eindigen weer in de Market Dome waar June een klompje verft.

Na het knutselen leeft June zich uit in het indoorspeelparadijs Baluba waar ze op een gegeven moment wat hulp nodig heeft. Elwin is een sportwedstrijd kijken, dus die is er even niet. Niet veel later kruip ik dus met mijn dikke buik tussen de netten door. Oké, dit was niet zo’n goed idee. Ik geloof dat ik dit op dit punt beter aan Elwin over kan laten, laat mij maar ontspannen op het terras. Want dat lukt me namelijk erg goed hier: genieten en relaxen.

Tips van Wendy

  1. Aardblij
    Op een kwartier rijden van CenterParcs Het Meerdal ligt het sprookjesachtige themapark Aardbeienland. Er is een aardbeienkasteel, aardbeieneiland en zelfs een aardbeienapotheek. Ren rond tussen de velden, kassen en bossen, maak een puzzeltocht en zwaai naar de aardbeienelfjes die het aardbeienmonster bewaken. aardbeienland.nl
  2. In touw
    Het klimparcours tussen de bomen op het park is niet alleen leuk voor volwassenen en oudere kinderen, voor de allerkleinsten (3 t/m 6 jaar) is er het Kids Wiebel Web. Dat betekent klimmen, klauteren en springen op spannende hoogte in een groot, veilig net. Superstoer!
  3. Fitbaby
    Ook je baby hoeft niet stil te zitten in dit bungalowpark. Onder begeleiding van een instructeur kun je oefeningen en spelletjes doen tijdens het babyzwemmen of in de speciale Baby Gym.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Claartje Schouten M.M.V. Wendy van der Gaag. Fotografie: Kimberley Zondag