Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby geboren
door

Bijzonder: baby geboren vier jaar nadat ouders zijn overleden

In China is een baby geboren van wie de ouders al vier jaar geleden zijn overleden. De ouders van het kindje kwamen in 2013 om bij een verkeersongeval, maar hadden daarvoor meerdere embryo’s laten invriezen.

Advertentie

Shen Jie en Liu Xi waren twee jaar getrouwd toen ze besloten om ivf te proberen. Vijf dagen voordat een van de bevruchte embryo’s zou worden teruggeplaatst bij Liu, stierf het stel bij een auto-ongeluk in de Chinese kustprovincie Jiangsu.

Rechtszaken

De ouders van het stel hebben jarenlang rechtszaken gevoerd om het voogdijschap te krijgen over de vier ingevroren embryo’s die waren nagelaten door hun overleden kinderen. Uiteindelijk kregen zowel de ouders van Shen als de ouders van Liu toestemming om de embryo’s te gebruiken. Omdat het draagmoederschap in China is verboden, gingen de ouders naar Laos om een draagmoeder te vinden.

Feestje

In december vorig jaar werd de baby van Shen en Liu geboren in een ziekenhuis in Guangzhou. Liu’s moeder gaf hem de naam Tiantian. Vorige maand vierde de familie de eerste honderd dagen van de kleine jongen met een feestje.

Liu’s moeder, Hu Xinxian, verklaart aan Beijing News: ‘Zijn ogen lijken op die van mijn dochter, maar over het algemeen lijkt hij meer op zijn papa.’

Bron: AD.nl – Beeld: Shutterstock