door

Bijzonder: Cecile (61) bevalt van eigen kleinkind

Het draagmoederschap is sowieso heel bijzonder, maar het verhaal van Cecile al helemaal. Om de droom van haar zoon Matthew en zijn vriend Elliot uit te laten komen, beviel ze op 61-jarige leeftijd van kleindochter Uma. De unieke bevalling werd vastgelegd door een geboortefotograaf en de foto's zijn stuk voor stuk té lief!

Toen Matthew Eledge (32) en zijn vriend Elliot Dougherty (29) uit de Amerikaanse staat Nebraska twee jaar geleden op zoek gingen naar een draagmoeder om hun kinderwens uit te laten komen gaf Cecile, de moeder van Matthew, hen het mooiste cadeau ooit: zij wilde de baby wel voor hen op de wereld zetten. ‘Ik heb zo’n diep respect voor haar en ben zo dankbaar dat ze, zelfs nu ik volwassen ben, nog alles voor me overheeft’, vertelt Matthew aan de Daily Mail.

Advertentie

Suikertante

En het verhaal wordt nog mooier. De 26-jarige zus van Elliot, Lea, bood de wensvaders haar eicellen aan. Nadat deze bevrucht waren met het zaad van Matthew werd één van de embryo’s in de baarmoeder van Cecile geplaatst en weer gebeurde er een wonder: het was meteen raak.

Vrouwelijke rolmodellen

Na een zware zwangerschap beviel Cecile vorige week op natuurlijke wijze van het prachtige meisje Uma. Die nu niet alleen twee dolgelukkige vaders heeft, maar ook een geweldige oma en tante zonder wie ze er niet zou zijn geweest. Matthew: ‘De hele ervaring is zo bijzonder geweest. Uma heeft nu twee ongelooflijke vrouwelijke rolmodellen om naar te kijken: mijn moeder en Elliots zus. Ik kan niet wachten tot ze een speciale band met hen heeft opgebouwd.’

Geboortefoto’s

Bekijk vooral de foto’s die geboortefotograaf Ariel Panowicz maakte van deze bijzondere geboorte. Het geluk spat eraf: prachtig!

Enorm genieten

Uma is inmiddels thuis en de kersverse vaders zijn dolgelukkig met hun kleine meisje. En met alle positieve reacties vanuit hun omgeving en in de media. Matthew: ‘Ik ben iedereen onvoorstelbaar dankbaar. Onze lieve Uma die rustig ligt te slapen op mijn borst: het is een zegen. Ik weet niet of ik het verdien, maar ik ga er gewoon enorm van genieten.’

Lees ook:

Specialisten pleiten voor komst ‘draagmoederbank’

Fotoserie: zó is het om je kind geboren te zien worden

Bron: Daily Mail Beeld: Ariel Panowicz Creative