Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Live-bevallingen via Instagram

De Amerikaanse fotografe Cate DePrisco maakt prachtige foto’s tijdens bevallingen. Maar daar laat ze het niet bij. Indien gewenst deelt ze de foto’s ook nog eens live met al je dierbaren, via Instagram.

Advertentie

Het project is min of meer bij toeval ontstaan, toen Cate een 54 uur durende bevalling vastlegde.

‘Ik zat maar een beetje te wachten, dus ik plaatste een foto waar ik trots op was op mijn persoonlijke Instagram. Voordat ik het wist was ik het hele verhaal aan het vertellen en volgden mensen het op de voet,’ vertelt Cate aan BuzzFeed.

InstaBirthStory

Cate kreeg zulke positieve reacties, dat ze besloot om voortaan aan elke moeder te vragen of ze de foto’s live mocht delen. Binnen de kortste keren was haar Instagram-account Instabirthstory geboren.

Een echt verhaal

Naast de foto’s houdt Cate ook alle details van de bevalling bij. Zo plaatst ze citaten bij haar realtime updates, zodat klanten er een echt verhaal van hoe hun kindje ter wereld kwam aan overhouden. Cate: ‘Ik accepteer het ook als klanten hun bevalling liever privé willen houden, dan zal ik er niets over posten. Maar dat heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt.’

Advertentie

in 1

in 2

in 3

in 4

Advertentie

in 5

in 6

in 7

in 8

in 9

in 10

in 11

in 12

in 13

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Instagram Instabirthstory – Foto’s: Instagram Instabirthstory