Bijzonder: vier zussen tegelijkertijd zwanger

Voor de Belgische familie Braem gaat 2016 een wel heel memorabel jaar worden: vier zussen uit het gezin zijn namelijk tegelijkertijd zwanger en verwachten allemaal rond dezelfde tijd een kindje.

An (33), Katrijn (30), Tine (25) en Lieselot (27) Braem zijn 35, 32, 22 en 21 weken in blijde verwachting. ‘We hebben een nauwe band, maar dit was écht niet gepland,’ verklaren de zussen tegenover de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Advertentie

Eerste keer?

Of ze de eerste zussen zijn die alle vier tegelijk zwanger zijn, durven ze niet met zekerheid te zeggen: ‘We hebben al gespeurd op het internet en voor zover we weten is het nooit eerder voorgekomen,’ aldus de zussen.

‘Wat meer gespreid’

Oma in spe Marijke De Graef moest wel even slikken toen ze tot viermaal toe werd verrast met het nieuws van haar dochters. ‘Maar ik kijk er echt wel naar uit,’ lacht ze. ‘Ik heb zelf ook bewust voor een groot gezin gekozen. Naast mijn vier dochters heb ik nog twee zonen. Maar ik had wel verwacht dat de familie-uitbreiding wat meer gespreid zou verlopen. In één klap komt het aantal kleinkinderen van 9 op 13. Daar kun je een kleine crèche mee vullen.’

‘Heel leuk’

Oudste zus An beweert dat ze niet van elkaar wisten dat ze bezig waren om zwanger te raken. ‘Nu is het natuurlijk wel heel leuk. We wonen nogal ver van elkaar maar houden veel contact via sms en Facebook. We kunnen tegen elkaar klagen over zwangerschapskwaaltjes en ondervinden nu uiteraard veel steun van elkaar.’ Met de zwangerschappen verloopt gelukkig alles voorspoedig. Alleen Katrijn heeft last van een lage bloeddruk en moet uitkijken voor zwangerschapsvergiftiging, maar met de baby’s is alles oké.

Overal babysitten

Het geslacht van de baby’s houden de zussen liever nog even geheim. Ze weten nog niet of ze één grote babyshower gaan organiseren of vier verschillende feesten. Oma Marijke zet zich in ieder geval al schrap. ‘Het wordt een kostelijk jaar,’ vertelt ze lachend. ‘Ik zal bovendien regelmatig heel wat kilometers mogen maken om te gaan babysitten, want mijn kroost zit verspreid van Brugge tot in Nederland. In geval van nood sta ik echter altijd klaar om op de kleinkinderen te passen.’

Bekijk hier een foto van de vier zussen.

LEES OOK: 3 zussen bevallen op dezelfde dag

LEES OOK: 8 juffen op 1 school tegelijkertijd zwanger

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Hln.be – Foto: Shutterstock