Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Geboortefotograaf steeds vaker welkom bij keizersnede

Steeds meer aanstaande ouders huren een professionele geboortefotograaf in om de bevalling vast te leggen en zo écht mooie foto's van deze bijzondere gebeurtenis te hebben. Jammer genoeg kon dit tot voor kort alleen bij een natuurlijke bevalling en niet in elk ziekenhuis. Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Advertentie

Zo biedt ziekenhuis Amstelland in Amstelveen een bijzondere dienst aan. Ouders die de geboorte van hun kind willen laten vastleggen door een professionele fotograaf, kunnen dat namelijk vanaf nu via het ziekenhuis regelen. Wat de dienst éxtra bijzonder maakt, is dat de geboortefotografen waar zij afspraken mee hebben gemaakt, ook welkom zijn op de operatiekamer. Hierdoor kunnen geboortes via een keizersnede voortaan ook op professionele wijze worden vastgelegd.

Strenge eisen

Omdat er in een operatiekamer strenge eisen gelden met betrekking tot kleding en hygiëne, mag normaal gesproken alleen de partner mee. In het Amstelland Ziekenhuis maken ze vanaf nu een uitzondering voor een aantal geboortefotografen. Begin 2018 werd er in het ziekenhuis voor het eerst een keizersnede vastgelegd door één van hen. Een bijzonder moment, zowel voor de ouders als het personeel.

Blij met nieuwe dienst

Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij dat het ziekenhuis deze aanvullende dienst mogelijk maakt. ‘Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede.’

Nieuwe afspraken

Het ziekenhuis heeft afspraken gemaakt met twee geboortefotografen over de toegang tot de OK. Ook zijn er nu een aantal doula’s (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) die in dit ziekenhuis bij een keizersnede aanwezig mogen zijn. Lees hier meer over een doula bij de bevalling of keizersnede.

Het Amstelland is overigens niet het enige ziekenhuis in Nederland dat geboortefotografen toelaat in de operatiekamers. In het Maasziekenhuis Pantein in Beugen werken ze sinds een tijdje ook samen met verschillende geboortefotografen en het zou zomaar kunnen dat er ziekenhuizen zijn die dit voorbeeld volgen. Dus ben je zwanger en wil jij graag een professionele geboortefotograaf bij je bevalling hebben, even checken hoe dit zit bij de ziekenhuizen bij jou in de buurt!

Meer lezen: 10 foto’s die je zeker wil maken van je pasgeboren baby

Bron: Amstelveenz – Beeld: Facebook/Barens en Berkens