Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: 'Aan de hand van wat er aan de wand hangt worden de mooiste verhalen verteld'

Nadja (32, content creator) en Tom (38, werkt bij de overheid) wonen met dochter Loulou (1,5) in een jaren 30-huis in Enschede. Aan de hand van wat er aan de wand hangt, vertelt Nadja aan Loulou (1,5) de mooiste verhalen.

‘De zwangerschapshormonen gierden door mijn lijf toen we hier kwamen wonen. En dus moest en zou onze baby de mooiste kamer van het huis krijgen. Een kamer met openslaande deuren, een rond balkon en twee prachtige inbouwkasten. Zelf namen we de kleinere slaapkamer aan de achterkant van het huis. Drie keer raden waar de baby altijd sliep? Juist, bij ons in de kamer. We merkten dat Loulou het fijn vond om bij ons in de buurt te slapen en het was in het begin handig voor de borstvoeding. Toen ze over kon naar een ledikant vonden we het gewoon gezellig om haar bij ons op de kamer te houden. Al met al heeft Loulou de eerste tien maanden dus geen nacht in haar grote babykamer geslapen. Maar hoe knus wij het ook vonden, op een gegeven moment werd het tijd voor haar eigen kamer. Inmiddels waren de hormonen tot rust gekomen en was het eigenlijk veel logischer dat we zelf naar de ‘mooiste kamer’ van het huis gingen.

Advertentie

kinderkamer
Poster (Mr Starsky), lamp ‘Liefde’ (QAZQA x Zilverblauw), hemeltje (Tipi Mi), poppenbed (Kringloop), fiets (Veloretti), Kleed (Wehkamp), lijst met indiaantje (Vintagezolder), muziekflamingo (groen en akker), palmhaak (Flying Tiger), jurk (Mini Rodini), tasje (Donsje), stoel (kringloop), rond kussen (jysk), paardenkussen (groen en akker).

De basis van Loulous kamer was al wit. Het kleed van gerecycled garen in allerlei kleuren was het uitgangspunt voor de rest. Ik koos voor Pink Nudity van Flexa op één muur. Een zachte kleur die niet superroze, maar wel lief meisjesachtig is. Ik vind het leuk om verhalen te vertellen in het interieur. Zo hangt er een maan aan de muur met een sterrenslinger en staat er een konijnenlamp op een plankje. Inmiddels is het een ritueel voor het slapengaan om daar een verhaaltje bij te vertellen.

babykamer
Rekje (Madam Stoltz), rieten koffertje (kringloop), blauwe beker (groen en akker), muziekmobile konijn (konges sløjd), maanspiegel (Noa May), konijnenlamp (Rose in April), hydrofiele doek (Cam Cam), pauw (umasqu), Commode (Markt-plaats), hoes verschoonkussen (Garbo & Friends), kratje (Aykasa).

Een blikvanger is het luipaard. In de babykamer lag-ie op de vloer, maar eigenlijk is-ie zo mooi dat hij het ook goed doet aan de muur. De meubels kochten we op Marktplaats of in een kringloopwinkel. Waar mogelijk maak ik bewuste keuzes. Daarom kies ik ook zo veel mogelijk voor natuurlijke materialen. Uitzonderingen: het messing rekje en het kratje op de commode. Die zijn gewoon praktisch. En mooi natuurlijk.’

babykamer
Luipaard (Doing Goods), dekenkist (Marktplaats), maankussen (Nobodinoz), schaap (jellycat), vazen (llot llov), siergrassen (pachouly flowers), koffer (archive store), Stoel (Kringloop), kussen (Jysk), rond Kussen (Jysk), paardenkussen (groen en akker).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot