Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: boheems, Frans en een tikkeltje eclectisch

Elke houdt wel van een geintje. Daarom verstopte ze overal kabouters in de kamer van zoon Julian (7 maanden).

Advertentie

‘De inspiratie voor de babykamer van Julian komt van een rotan familiewieg, waar hij nu al niet meer in past, haha. Zijn opa en alle generaties erna hebben erin gelegen. Dat vind ik zo’n romantisch idee dat het niet eens een vraag was óf Julian ’m zou krijgen. Gelukkig is het een mooie, vintage wieg. Hij geeft me een nostalgisch, sprookjesachtig-gevoel en op dat gevoel ben ik verder gegaan met de inrichting van Julians kamer. Ook omdat het past bij de boerderij waar we ingetrokken zijn toen Julian vier weken oud was.

kinderkamer
Kleur op de muur (‘Oldtimer Rally’ Flexa), kledingrek (Ikea), poster (Liekeland), zwaan (Sew Heart Felt England), groene deken (Klippan), mand (Leen bakker), muurstickers (Gorashop).

Ik zou mijn stijl omschrijven als boheems, Frans, eclectisch. Ik ben weleens onder de indruk van mensen die een vaste stijl hebben waardoor alles tot in de puntjes op elkaar afgestemd is. Zelf heb ik geen vooropgezet plan en ik ben al helemaal niet stijlvast. Ik weet wel goed wat ik mooi vind en gek genoeg vormt het toch altijd een mooi geheel.

kinderkamer
Bankje en Pinokkio (marktplaats), kussen (‘I can toucan’ byalex.shop), kralenketting en macraméslinger (wolkomhome.com), draadletters ‘Play’ (Lagomworld.bigcartel.com), Metalen mand (Xenos), kralenketting (Wolkomhome.com), tijgerhoofd (Doing Goods), regenboog (Raduga Grez), kabouter (marktplaats), Macraméslinger (Wolkom Home).

Advertentie

Ik vind het ’t leukst als ik op zoek ben naar het één en met iets heel anders thuiskom. Ik hou ervan om onderweg verrast te worden. Zo wilde ik graag een kleine Pinokkio-pop met kleertjes. Uiteindelijk vond ik op Marktplaats een grote houten Pinokkio. Een prachtexemplaar, maar heel anders dan ik in mijn hoofd had. Bij navraag bleek de pop ooit te zijn gekocht in het Italiaanse dorp waar de schrijver van Pinokkio geboren is. Dát vind ik nou leuk! Spullen met een verhaal. Ik was van plan om hem zwart te spuiten, maar eigenlijk past hij zo perfect in de sfeer.

kinderkamer
Knuffelpop (‘Kakuma’ etsy.com/shop/KAKUMAstore), Ledikant (Stapelgoed).

Voor mijn werk maak ik alles zelf. Liefst van pure materialen en met een grapje. Zoals mijn houten kralenkoord met katoenen kwast aan de ene kant en een gek dier aan de andere kant. Het hoeft allemaal niet zo serieus. Zo leek het me ook leuk als Julian ‘in’ een sprookje zou slapen, daarom zie je – als je even zoekt – overal in zijn kamertje kabouters staan. Precies dezelfde als waar ik vroeger mee speelde.’

kinderkamer
Lamp (‘green marble’ Studioamberisabel.com), Slinger vliegende olifanten (privébezit).

Advertentie

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot