Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: de botanische kamer van Dirk

Al jaren aasde Sonja op een stel botanische muurstickers. Toen zoon Dirk een plek in hun slaapkamer nodig had, greep ze haar kans.

Sonja (40) en Freek (48), eigenaren grasonderjevoeten.nl, wonen met hun kinderen Suzan (8), Louis (6), Eva (4) en Dirk (5 maanden) in een monumentale schuur uit 1905 in Nijbroek.

Advertentie

Als de slaapkamers op zijn

‘Al onze kinderen hebben het eerste jaar bij ons in de kamer geslapen toen ze baby waren, maar nu lijkt het er meer op dat wij bij Dirk in de kamer slapen. Voor Suzan, Louis en Eva hadden we namelijk ook nog een babykamer; ze sliepen ’s nachts bij ons omdat we het gewoon gezellig vonden. Overdag lagen ze fijn in hun eigen kamertjes voor een dutje. Maar toen Dirk geboren werd, waren de slaapkamers op: onze kamer is dus ook echt zíjn kamer. Omdat hij geen eigen plekje heeft, wilde ik graag een volwaardige, fijne hoek voor hem maken in onze slaapkamer in plaats van alleen maar een bedje naast ons bed te zetten zoals we voor de anderen deden. Gevolg: het lijkt nu meer zijn babykamer waar ons bed toevallig ook staat. Dirks ledikant staat zelfs op de plek waar ons bed normaal gesproken staat.


Muurstickers bladeren en bed Sebra (grasonderjevoeten.nl), poster luiaard (fleur des fleurs), kapstok (hunter & nomad), blaadjeskrans (jurianne matter).

Stickers op de muur

Niet alleen de indeling hebben we aangepast, de hele kamer is anders. Zo waren de muren bruin, maar voor een baby hou ik meer van fris wit dus schilderden we de hele boel over. Blikvanger van de kamer zijn de muurstickers achter het ledikant. Ik had ze jaren geleden al gezien, ik wist alleen nooit waar ik ze kwijt kon in huis, dus kocht ik ze nooit. Totdat ik zwanger was van Dirk. Ik zag meteen voor me hoe de kamer eruit moest komen te zien. Het zijn losse stickers die je kunt opplakken zoals je wilt. Door ze een beetje over elkaar heen te plakken, krijg je een 3D-gevoel. Het ledikant is ook nieuw. We hebben zelf een webshop met baby- en kinderspullen en toen ik zag dat het bedje in deze nieuwe kleur uitkwam, was ik meteen verkocht. Ik neem sowieso regelmatig spullen mee om voor de webshop te fotograferen in een van de kinderkamers. Negen van de tien keer gaan die niet meer terug naar het magazijn.

Inspiratie nodig? Originele ideeën voor de babykamermuur


Houten paddestoelen (briki vroom vroom), rieten mandje (olli ella), gehaakte citroen (Sebra interior), geboortekaartje (fientje & co), Pompom slinger (Mientje Fröbel), vetplant knuffel (jellycat), muisje in luciferdoosje (maileg), knuffel oester (jellycat).

Knuffels

Ik heb een zwak voor knuffels. Daarmee maak je een kamer meteen kindvriendelijk. Ik verheug me er stiekem al op dat Dirk oud genoeg is om een kamer met zijn grote broer te gaan delen. Ons bed gaat dan meteen terug op z’n plek. Dan slapen we eindelijk tussen de bladeren die ik al zo lang wilde hebben.’


knuffel wolk (jellycat), gouden krukje, stoel en blad kussen (mud in may), boekenrek (VTwonen).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot