Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: de kamer van tweeling James en George

Margaritha (26, fotograaf (mamamargaritha.com)) en Boy (33, ondernemer) hebben drie zoons: Jack (4) en de tweeling James en George (3). Ze wonen in een jaren 70-hoekhuis.

‘James en George waren tweeëneenhalf toen ze uit hun ledikantjes klommen. Dat was een mooi moment om de grote kamerwissel toe te passen die al sinds hun geboorte op de planning stond. We verhuisden drie weken voor de bevalling naar dit huis en hadden destijds zo veel te verbouwen en aan te pakken, dat het budget voor een afgestylde babykamer een beetje op was. De kamer was prima, maar basic. Echt gezellig aangekleed was het niet. De grote kamerwissel hield in dat wij naar zolder gingen, de tweeling naar onze slaapkamer en Jack naar de babykamer, die groter was dan zijn eigen kamertje. Zo gingen we er allemaal op vooruit.

Advertentie

tweeling kamer
Dekbedovertrek (Paper zoo via snurkbeddengoed.nl), Bed (Petite Amélie), klamboe (ANWB), lamp (CamCam Copenhagen via grasonderjevoeten), spaarpot (kinderfeestwinkel.nl), stoeltje (Plantoys), poster monster (kokonoma.nl), poster tekst (etsy.com), poster beer (AliExpres), poef (H&M HOME).

Het volgende issue was ‘het bed’. De jongens sliepen als baby samen in een wieg en kregen daarna allebei een eigen ledikant, bij elkaar op de kamer. Maar om eerlijk te zijn, waren het niet zulke goede slapers. Ja, als ze samen tussen ons in lagen, sliepen ze wel goed. Helemaal in elkaar verstrengeld, zo schattig. Een groot bed voor hen samen was misschien de oplossing? Maar een volwaardig tweepersoonsbed leek me een beetje groot voor twee van die hummels. Deze huisjes vond ik perfect: bijzonder maar zonder poespas.

tweeling kamer
Lamp beer (MrMaria), Design olifantje en mand (Ikea), knuffel (H&M home), Stoeltje (Plantoys).

De jongens noemen hun bed een tent, want met de klamboe er overheen lijkt het daar ook wel een beetje op. Ze slapen samen onder een tweepersoonsdekbed, zodat ze elkaar makkelijk kunnen opzoeken in hun slaap. Ik tref ze geregeld tegen elkaar aangeplakt aan als ik even bij ze ga kijken voordat ik zelf ga slapen. Het verbaast me dan ook niet echt dat ze sinds ze hun nieuwe kamer hebben, ineens wel goed slapen. Ze misten elkaar gewoon in hun onderbewustzijn. En mochten ze op een gegeven moment wel zonder elkaar kunnen slapen, dan kunnen de bedden makkelijk uit elkaar geschoven worden. Maar tegen die tijd ben ik waarschijnlijk wel weer toe aan een nieuwe kamer!’

tweeling kamer
Kast (marktplaats), plantenpot (kitschkitchen.nl), krokodil (kinderfeestwinkel.nl), kledinghanger (mudinmay.com), stoeltje (rommelmarkt), kussen (tomenlilly.nl), walvis mand en kussen (H&M Home), wolkenkleed ((soortgelijk) lilipinso via grasonderjevoeten), harmonicahaken (Etsy), haaienkop (grasonderjevoeten.nl).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot