Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: ‘De knusse kamer van Filou’

Met kringloopvondsten en de kleur Spiced Honey werd het kamertje van Filou de favoriete plek in huis.

Mirjam (35, tekstschrijver en blogger) en Bram (27, Delivery Manager & Product Owner) wonen in Zwaag met Mirjams zoon Noah (12) uit een eerdere relatie, en Eli (4) en Filou (1,5).

Advertentie

‘Toen we in dit huis kwamen, wist ik zeker dat ik een cleane, Scandinavische look wilde. Dat vond ik zo mooi in de bladen. Die rust wilde ik ook. We hadden een ratjetoe aan spullen, dus ik zag het inrichten van het nieuwe huis als een frisse start. We moesten flink aan de slag, want overal zat druk behang op de muren.

kinderkamer
Hoofdafbeelding: aankleedkussenhoes (Imps&Elfs), mand (return to sender). Deze afbeelding: papieren waaiers (Return to Sender), regenboogtas en -deken (beide merimeri), rugzak (hardy Rivedroite-paris.com) Woodland Kussen (Mini-kubo.com), stoel (Kringloop), Kapstok (Via Little Dreamers.nl), krans (jurianne matter), wandkleed (Kwantum), pop (Bikkel & Boet).

Maar toen die sfeer met witte wanden, witte vloer en summiere aankleding met pasteltinten er eenmaal was, vond ik er weinig aan. Leuk op een plaatje, niet voor bij ons thuis. Het was niet sfeervol en warm genoeg. En het paste al helemaal niet bij het karakter van Filou. Ze is zo’n vrolijk, lekker aanwezig meisje. Niet rustig en ‘clean’.

kinderkamer
Jurkje (Zara via Marktplaats), doos (PLUUM), Blah poster (gaylemansfield.co.uk), hoofdtooi (merimeri), kledinghanger (etsy.com/shop/kakumastore), Cubbie opberg tas (van OEKO-tex), gitaar (Janod).

Toen ik de nieuwe trendkleur van Flexa zag, Spiced Honey, wist ik dat ik daarmee aan de slag wilde. Ik verfde de commode en het ledikant in de okertint: veel beter dan al dat wit en het camoufleerde ook de gebruikssporen – lees tandafdrukken, van Filou’s broer Eli. Drie witte wanden verfde ik Pink Nudity met een grote cirkel Spiced Honey erop. Ik probeerde een nette cirkel te maken, maar dat lukte niet dus heb ik ’m nog rommeliger gemaakt. Het bloemenbehang zocht ik uit bij de twee tinten verf: beide kleuren komen erin terug. Nu is het de knusse kamer die ik wilde voor Filou.

kinderkamer
Behang (BEAU Kwantum), houten huisjes en auto’s (Lubulona.com), hoekplankjes (House of Oelie), vaas (foekje fleur via Mudinmay.com), Kokeshi pop (via marktplaats), bordje (Liefs Karlijn), autoset (via Olliella.com).

Inrichten deed ik met meubels die we al hebben of met tweedehands spullen via Marktplaats en de tweedehandswinkel. We wonen om de hoek bij een heel fijne kringloop, ik loop er zeker een keer per week binnen. Maar als ik iets specifieks zoek, maak ik een zoekopdracht aan op Marktplaats en vind ik het altijd wel. Accessoires koop ik het liefst fair trade, handgemaakt of van kleine zelfstandige ondernemers. Op die manier probeer ik bewuster te leven en dat voelt goed. Zeker als ik dan Filou’s kamertje inloop: alles klopt en dat maakt me blij. Het is mijn favoriete ruimte in huis.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interview: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.