Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: de 'schapenstal' van Jack

Als je ouders in een boerderij wonen, kun je er natuurlijk op wachten: Jack kreeg geen babykamer, maar een ‘schapenstal’.

Advertentie

Sacha (37, stewardess bij KLM) is samen met Wijnand (36, projectontwikkelaar). Ze hebben twee kinderen: Roosmarijn (2) en Jack (3 maanden).

Sacha: “Sinds tweeënhalf jaar wonen we in deze boerderij. We kwamen in een gespreid bedje, want mijn ouders hebben het tien jaar geleden gekocht en laten opknappen. Op de kinderkamers kon ik me nog wel uitleven. Roosmarijn kreeg een flamingokamer en toen ik weer zwanger was, leek het me leuk om voor onze zoon ook een dierenthema te nemen. En als je op een boerderij woont… Juist, een boerderij-thema!

babykamer
Kleed (dekleinevogelaar.nl), Spekkast (Von de la Mar), knuffels: ram (privébezit) schaap (Happy Horse).

Hallo kribbe!

We verfden de muren in een prachtige blauwe tint en gingen op zoek naar items die op een boerderij thuis horen: bontvachtjes, oude koffers, een geroeste melkbus en een wieg van een boomstam. Die laatste heeft Wijnand gemaakt. Een vriend van ons zit in de boomverzorging. Bij hem zochten we een mooie stam uit. Met een kettingzaag en daarna steeds fijnere materialen werd die bewerkt tot een soort kribbe. Om ’m een stoere look te geven, hebben we hem opgehangen aan touwen en steigerbuizen. Kostte wat moeite, maar hij is perfect!”

Advertentie

babykamer
Koffers (Bongerd), laarsjes (Bergstein).

Schattige schapenkoppen

“Daarnaast wilde ik ook graag staldeuren. Helaas is de kamer niet zo heel groot en over het algemeen zijn staldeuren dat juist wel. Uiteindelijk vond ik ze aan de andere kant van het land. Mijn man verklaarde me voor gek, maar we gingen ze wel halen. Krap twee weken later kwam ik in een dorp verderop in een soort decorwinkel veel mooiere tegen. Als ik zwanger ben, ben ik blijkbaar nogal wispelturig. Of: nóg wispelturiger dan anders. Maar Wijnand schikte in en haalde ook deze deuren.

In dezelfde winkel vond ik een prachtig grote kop van een ram die ik meteen boven de staldeuren in de nok van de babykamer zag hangen. En daarmee paste ik meteen maar het hele thema aan. Het moesten geen kippen, konijnen en koeien worden, dat was veel te onrustig voor de baby. Schaapjes moesten het zijn. Veel schattiger, natuurlijk. Dat was trouwens drie weken voor de uitgerekende datum. Op de dag dat Jack geboren werd, hamerde ik nog wat schapenkopjes aan de muur. Toen ik uit zat te puffen en het resultaat bewonderde, begonnen de eerste weeën.”

babykamer
Staldeuren en bokkenkop (beide Home Deco Center), Melkbuslamp (Nouveau Vivre), vacht (Ikea).

Advertentie

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Beeld: Bart Honingh, styling: Madeleine Schönherr, tekst: Ghislaine van Delden

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.