Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: 'De tekeningen op het behang zijn door zijn zussen gemaakt'

Een kant-en-klaar behangetje in de kinderkamers? Femke ontwerpt het zelf, sámen met haar dochters. Femke (40) en Jeroen (47) hebben drie kinderen: Felice (9), Ghislaine (7) en Yannick (6 maanden). Ze wonen in Den Haag. Je kunt Femke volgen op Instagram: @catchiihomeware.

Advertentie

‘Creatief bezig zijn is me met de paplepel ingegoten. Mijn oma was kunstenares en leerde me al jong schilderen en tekenen. Ook mijn moeder is creatief, maar meer met interieur en textiel. Ik heb duidelijk hun genen geërfd, want ik heb mijn eigen homeware label: Catchii. En hoe leuk is het dan als je gaat verhuizen dat je kinderen helpen met het ontwerpen van het behang voor hun kamers?

Zelfontworpen behang

Yannick heeft behang met poppetjes die zijn getekend door zijn zussen. Ik heb hun tekeningen in de loop der jaren verzameld met het idee ze ooit ergens voor te gebruiken. Toen ik zwanger was van Yannick wist ik eindelijk waarvoor. De achtergrond is blauw; het was nogal een uitdaging om de perfecte tint te vinden. Ik hou namelijk meer van rood-, oranje- en bruintinten. Maar omdat ik wist dat ik zwanger was van een jongen, wilde ik uit mijn comfortzone stappen. Ik vond twee mooie tinten. De andere – een jeanskleur – gebruikte ik om de commode die ik op Marktplaats kocht mee te verven.

Kinderkamer Yannick
Commode (marktplaats.nl), zwanen (lidor.nl), aankleedkussenhoes (hema.nl), kast (brocante uit Parijs), surfplank (instagram.com/riba.surfboards)

Beestachtig

Felice wilde in haar kamer graag iets met toekans en apen, daarbij is haar lievelingskleur geel. Dat resulteerde in een geel geverfde kamer met op één wand het speciaal voor haar ontworpen behang. De apenlamp die ik ook verkoop, past er perfect bij en om die nog een twist te geven, ontwierp ik daar een lampenkap met dansende kraanvogels op. Het rode bamboestoeltje hoort bij de kast uit Yannicks kamer. Ik kocht het ooit in Parijs en moest een bus huren om alles thuis te krijgen.

Advertentie

Kinderkamer Felice
Behang (CATCHII.com), groene mand (loods5.nl), kussen met kraanvogels en lamp (CATCHII.com)

Roze en panters

Ghislaine wilde graag een roze kamer. Ze wilde een bed met een glijbaan én er moesten panters komen. Voor haar ontwierp ik daarom een stoer behang met wat roze en panters op een petrolblauwe achtergrond. Mijn liefde voor kleuren en prints heb ik ook van mijn oma. Daarbij durf ik ze te combineren zodat het mooi matcht. Datzelfde zie ik terug in de tekeningen van mijn dochters die ingelijst aan de muur pronken. Tja, de appel…’

Kinderkamer Ghislaine
Behang links (CATCHII.com), kastje (xenos.nl), lamp eend (heico via ilovespeelgoed.nl), poppenhuis (banditsandangels.com)

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Anke Leunissen, Styling: Kim de Groot

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.