Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: De wonderlijke dierenkamer van Fosse

Eline was het niet van plan, maar voordat ze het doorhad stond de kamer van zoon Fosse (4 maanden) vol beren, vossen, olifanten én een uit de kluiten gewassen giraf.

Eline (34, kinderfysiotherapeut) en Dick (32, consultant) wonen met zoon Fosse (4 maanden) in een dijkhuis in Kockengen.

Advertentie

‘Het lijkt alsof ik een dierenthema voor ogen had bij het ontwerpen en bedenken van het kamertje van Fosse, toch was dat niet zo. Uitgangspunten waren de kleuren groen en geel en ik wilde vooral oude meubels, daar hou ik van. Toch is het dierenthema er een beetje ingeslopen dankzij kraamcadeaus zoals de grote giraffe en de vele vossen die we hebben gekregen. Waarschijnlijk door zijn naam en doordat er een vosje op het geboortekaartje van Fosse stonden.’

kinderkamer
Hoofdbeeld: poster (MrStarskyAmsterdam.com), Commode (Firmazoethout.com), aankleedkussen (Leander.com), Kopje (Shopinekevanderwerff.nl). Deze afbeelding: Behang (CreativeLabAmsterdam.com).

Olifantenbehang

‘Twee maanden voor de uitgerekende datum verhuisden we van ons appartement in Amsterdam naar dit dijkhuis. Het was liefde op het eerste gezicht en omdat het huis net gerenoveerd was, konden we er zo in. Alleen de kamer van Fosse wilde ik eigen maken; ik had zo’n zin om los te gaan op de babykamer. Ik wilde op de lange muur sowieso behang. Op Instagram zag ik het behang van Creative Lab Amsterdam en was meteen verkocht.’

Vintage vs. new

‘Daarna kon mijn speurtocht naar een oude commode, kast en ledikant beginnen. De commode kochten we bij Firma Zoethout, een winkel die meubels in Frankrijk koopt en ze voor je in de juiste kleur verft. Wel zo makkelijk, want ik was inmiddels hoogzwanger én aan het promoveren. Eigenlijk was de commode te smal voor een verschoonkussen. Daarom maakten ze er meteen een houten ‘kommetje’ op waar precies een verschoonkussen in past. Bijkomend voordeel: ik kan nu een heleboel verzorgingsspullen en zelfs een plant op de commode kwijt. Ook een oud rotan ledikant stond op mijn verlanglijst, maar ik kon het niet vinden. Dit ledikant is nieuw, maar geïnspireerd op een oud model. Nog beter eigenlijk, want zo weet ik zeker dat hij veilig is.’

kinderkamer
Junglespeelkleed (Byalex.shop), wandrek (FirmaZoethout.com), houten regenboog (LittleMishMash.nl), klokje (Studioharmenelke.nl), wolk (kongessloejd.dk), hanger papegaai (Studioroof.com).

Uren online speuren

‘Voorheen zocht ik op Pinterest naar ideeën, maar sinds ik via Instagram een aantal bloggers volg, is het nog makkelijker om inspiratie op te doen. Uren heb ik er doorgebracht om de juiste accessoires te vinden. Het is haast jammer dat het kamertje klaar is.’

kinderkamer
Ledikant (Swit.pt), draadletters wonderland (Lagomworld.com), koffertje (Olliella.com), kleed (Karwei.nl), Fosse-letters (zelfgemaakt), beddengoed (avocado BabyBotanic.nl).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interview: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.