Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: een chic babykamer met een klein budget

Sanne (32, modestylist) en haar vriend Jeroen (34, technical consultant) wonen met Mason (9 maanden) op de tweede verdieping van een oud pand (1912) in Amsterdam-West. De kamer van Mason lijkt très chic, maar de commode is hartstikke low-budget en op het behang zitten een paar vreemde vogels.

‘Eigenlijk zat ik in een heel andere positieve vibe toen ik zwanger bleek. Jeroen had me namelijk net ten huwelijk gevraagd in Londen. De dagen erna liepen we daar verliefd door de straten en winkels en beleefden alles intens. Terug in Nederland gaven we een verlovingsdiner, maar ik voelde me niet lekker. Ik was misselijk maar dacht dat het door de zenuwen kwam. Al snel bleek ik zwanger!

Advertentie

kinderkamer
Dekentje en Pyjama (Soft Gallery), Giraf (Mellisa&Doug), Commode (Ikea), Gouden opbergdozen (Doing goods via Sissy-Boy), Lijsten (Ikea).

Toen we dagdroomden over de babykamer, dachten we beiden meteen aan het House of Hackney-behang dat we in Londen hadden gezien: dat moest en zou in de babykamer komen. In dat behang komt voor mij alles samen. Het doet me altijd denken aan die bijzondere tijd in én na Londen. Op het eerste gezicht lijkt het een klassiek behang met dieren, maar als je beter kijkt, zie je een uil die aan een waterpijp lurkt, een eekhoorn die ukelele speelt, een stinkdier met een cocktail en een chagrijnige wasbeer. Ik hou van dat soort kleine grapjes in het interieur.

kinderkamer
Gouden Giraf (&Klevering).

Uit het behang pikten we het blauw voor de rest van de kamer. Kleur op kleur creëert rust en laat de andere tinten van het behang goed tot z’n recht komen. De meubels hebben we laten spuiten, dat vind ik strakker dan schilderen. Door het chique blauw en de goudkleurige apenknoppen op de commode, zou je niet zeggen dat het een Ikea-kast is. Ook de gordijnen en het hemeltje hebben dezelfde kleur. Voor de stof ben ik het hele land doorgereden om uiteindelijk om de hoek, op de Albert Cuypmarkt, te slagen.

kinderkamer
Beddengoed en Blauwe swaddle (Numero74), Hemeltje (zelfgemaakt), Draagdoek (Artipoppe), Beddengoed en Kussens (Numero74), Apenlamp (Seletti), Dekentje (Soft Gallery), Kussen (House of Hackne).

Het hemeltje maakte ik zelf. Lekker rauw en niet te lief. Ik kreeg wel commentaar van mensen dat de kamer te donker zou zijn voor een baby. Gelukkig bewees Mason laatst het tegendeel toen ik hem verschoonde. Hij lag maar naar de muur te staren en ineens verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht. Goedgekeurd, dacht ik. Meer bevestiging heb ik toch niet nodig?’

kinderkamer
Houten beesten (Holztiger), Knuffel (Anne-Claire Petit), Behang (House of Hackney).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot