Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: een speelse jongenskamer met lichtblauw en hout

Miriam (28, lerares basisonderwijs) en haar vriend Arnold (33, leraar basisonderwijs) zijn sinds 6 maanden de gelukkige ouders van Mads.

Advertentie

Miriam: ‘Het kamertje van Mads heeft voorheen uit twee ruimtes bestaan. Er zit een soort boog in zijn kamer die de ruimte opsplitst. Dat geeft zijn kamer een speels effect. Ik hou wel van die onverwachte details. En dat het huis schots en scheef is, vind ik alleen maar charmant. Het plafond is niet zo heel hoog, daarom hebben we een lambrisering in zijn kamer geschilderd. Boven wit, onder zachtgrijs. Dat breekt de muur en werkt optisch goed.

babykamer
Vilten slinger (kidsware), ledikant (Ikea), kruk (zelfgemaakt), egelsticker (KEK Amsterdam), tas (Xenos), Make my day (VT Wonen), dekbed en hoeslaken (Witlof for kids), kledingrek (code37).

Eén muur hebben we behangen met een soort schoolschrift-ruitjes van Graham & Brown. Ook leuk als Mads wat ouder is. Verder hebben we de kamer basic en rustig gehouden. Voor een meisje zou ik precies hetzelfde hebben uitgezocht. Ik ben behoorlijk creatief en vind het heerlijk om daarmee bezig te zijn. Vooral toen ik zwanger was heb ik veel gemaakt voor de kamer van Mads: zijn mobiel, kussentjes, kleertjes, een houten bord met plankjes, de kruk met betonnen zitting…’

babykamer
Vloerkleed (H&M), poster indianentooi (Nynstyles mobile), gym hooks (hay), Bord (zelfgemaakt), oude turnringen (gekocht op een fair), houten tipi (kraamcadeau), schilderij met plus (Loods 5), popje Esthex, konijnen-oren, Kado en sa krukje (Ikea).

Advertentie

‘Het is misschien wat apart, maar Mads slaapt op de begane grond en wij op de eerste verdieping. Ons huis is in 1915 gebouwd en er is beneden veel aangebouwd, waardoor het daar ruimer is dan boven. Toen Mads pas was geboren, sliep hij bij ons op de kamer. Maar tijdens de warme dagen in mei, bleek zijn eigen kamer beneden veel koeler. Ik vond het in het begin best moeilijk om zo ‘ver’ bij hem vandaan te slapen. We hebben dan ook bewust gekozen voor een babyfoon met camera, zo kunnen we hem altijd zien.’

babykamer

Commode (Ikea), papieren zak (Carlijnq), aankleedkussenhoes (Lauwdesign), Slinger (Sukha).

‘Voor Mads’ kamer vond ik op Instagram originele spulletjes, die andere moeders zelf hebben gemaakt. Voordat Mads er was, zat ik uren op Instagram, postte ik veel interieurfoto’s en keek ik uitgebreid bij anderen. Nu besteed ik er minder tijd aan. Maar ook knutsel en klus ik minder. Zo zou ik de deur in Mads’ kamer nog moeten schilderen, die staat nog in de grondverf. Eigenlijk vind ik het ook wel grappig staan. Maar eerlijk is eerlijk: het is gewoon veel leuker om met Mads bezig te zijn!’

babykamer

Advertentie

Lockerkast (Karwei), mobile (zelfgemaakt).

Shop de stijl:

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Beeld: Bart Honingh. Styling: Madeleine Schönhe.