Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: een vloerkleed als eyecatcher in de kamer van Salomé

Jaren lag het op zolder in een hoek te verstoffen, maar nu heeft Willemine eindelijk een plek voor haar Franse vintagekleed: de kamer van haar dochter Salomé.

Willemine (30) is getrouwd met Gijsbert (30). Samen hebben ze drie kinderen: Jonah (6), Ezra (3) en Salomé (3 maanden). Ze wonen in een nieuwbouwwijk in Barneveld.

Advertentie

Voor een prikkie

‘Toen ik na twee jongens hoorde dat het een meisje werd, had ik niet de behoefte om los te gaan op roze. Dat kwam ook door een vloerkleed dat we ooit kochten op een brocantemarkt in Frankrijk. Ik vond het toen zo mooi dat ik het wilde hebben, ook al wist ik niet wat ik ermee zou doen. Maar ja, ik kon ’m mee-nemen voor maar vijf euro, dus een buil zou ik er niet aan vallen. Het kleed heeft even in de tuin gelegen, maar verdween daarna naar zolder. Totdat ik weer zwanger was dus. Toen wist ik: dat kleed wordt de basis voor de babykamer.’

babykamer
Hoofdafbeelding: kledingrek (House-of-Oelie.nl), tasje (dekleineparade.com), muurstickers (Bibelotte.nl). Deze afbeelding: ledikant (Familiestuk), klamboe (Numéro 74 via Lidor.nl), kussen (roossoetekouw.nl), kleed (vintage), krukje (Ikea.nl), sokken (dekleine-parade.com), lampje (Lapin & me), bankje (van de rommelmarkt), kussen (pinda Donna wilson via mudinmay.com).

Pasteltinten en warm oker

‘De kamer is piepklein en het kleed is best aanwezig, daarom wilde ik de rest rustig houden. De kleuren en prints van het Bibelotte-behang vond ik mooi, dus legde ik het grote stalenboek op het kleed om de perfecte combinatie te vinden. Dit geometrische behang paste meteen perfect en de botsende stijlen vind ik juist wel fijn. Om wat warmte in de kamer te brengen, heb ik een lambrisering van warm oker op een muur geschilderd.’

babykamer
Behang (Bibelotte.nl), lijstje (Hema.nl), boekrekje (mudinmay.com), poes (studioBundis.com), kussen (mini-kubo.com), kousen (dekleineparade.com).

Lekker duurzaam

‘Alle meubels hebben we hergebruikt of tweedehands gekocht, wel zo duurzaam. Het ledikant is een familiestuk: ik heb erin geslapen, onze kinderen, maar ook mijn neefjes en nichtjes. Bijzonder dat Salomé er straks ook in gaat slapen. Gaat, want voorlopig ligt ze nog in een wiegje bij ons. De plankjes, eigenlijk Ikea-kruidenrekjes, dienden eerst als boekenplankjes op Jonahs kamer, maar die werden overbodig. Ik kon ze dus mooi hergebruiken.’

babykamer
Verschoonmandje (OlliElla.com), ring (House-of-Oelie.nl), leeuwerik (mudinmay.com), rompertje (Kongessloejd.dk), hydrofiele doek (Poudre organic), houten naamslinger (joehoee.nl).

Eyecatchers

‘Omdat we veel hebben kunnen hergebruiken, mocht ik van mezelf ook een paar echt mooie items kopen, de klamboe bijvoorbeeld. Ik heb ook wat dingen gekocht via Instagram, zoals het kledingrek. Al met al hebben we niet zo veel aan het kamertje gedaan en is het toch compleet anders. De witte basis werkte daarvoor prima, het kleed deed de rest.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interview: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.