Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: ‘Het geeft rust dat het hele huis op deze manier subtiel matcht’

Kijk je rond in de kamer van Hannah (7 maanden), dan zie je haar geboortekaartje terug. Anka (32) en Remco (36) wonen samen met hun kinderen Florian (2) en Hannah (7 maanden) in een rijtjeswoning in Bergschenhoek.

Advertentie

‘Het was niet de intentie, maar toch is de kamer van Hannah de meisjesvariant geworden van de kamer van Florian. Er zit maar anderhalf jaar verschil tussen die twee, mijn smaak is in die tussentijd dus nauwelijks veranderd.

Geboortekaartje

We maakten voor Florian destijds een grafisch patroon op de muren met driehoeken en stippen. Toen we daarna zijn geboortekaartje uitzochten kwam ik bij de drukker een kaartje tegen dat wel wat weg had van zijn kamer. Dat was de inspiratie om het kaartje zo te laten aanpassen dat het de papieren vertaling van zijn kamer was. Omdat ik het leuk vind dat de geboortekaartjes van beide kinderen bij elkaar passen, besloten we de kamer en het geboortekaartje voor Hannah ook te laten matchen.

Kinderkamer
Rekje (onbekend), ketting en haarspeldjes (merimeri.com), popje (lilliputiens.be), kaart en geboortekaartje (hippegeboortekaartjes.nl)

Dezelfde meubels

Florian heeft een vierkante kamer, dus die kreeg een vierkante kaart, Hannah heeft een langwerpige kamer dus haar kaart werd langwerpig. En ook weer met een grafisch ontwerp, maar deze keer met gekleurde banen en dezelfde stippen als haar broer. Alleen nu gebruikte ik oudroze en denimblauw met gouden stippen. De kaart is nagenoeg identiek aan de muur. Alleen de stippen staan niet op exact dezelfde plaats, zo neurotisch ben ik nou ook weer niet. Omdat alle meubels nog in gebruik waren door Florian, gingen we op zoek naar nieuwe voor Hannah. Toch kwamen we uit bij dezelfde commode en kast en hetzelfde ledikant als in Florians kamer. Praktisch en betaalbaar, dus waarom doorzoeken? De kast heeft wel andere deuren. Deze keer met hetzelfde ribbeltje als de kasten die we in de woonkamer ook hebben.

Advertentie

Kinderkamer
Stoel (familiestuk), spiegel (ikea.nl), armenknuffel (georginavieane.com), flamingoknuffel (jellycat.nl), rugzak (somethingnew-store.nl), stapeltoren (littledutch.nl)

Vintage kist

Ik vind het rust geven dat ons hele huis op deze subtiele manier matcht. Toch heeft Hannahs kamer wel een eigen sfeer. En uniek is de speelgoedkist. Die was van mijn opa en oma; de spelletjes zaten erin. Toen zij er niet meer waren, wilde ik de kist graag hebben. Hij staat hier perfect. Ik vind het een mooi idee dat mijn kinderen daar straks ook hun spelletjes in bewaren.’

Kinderkamer
Kist (erfstuk), zeeleeuw en pompomsleutelhanger (somethingnew-store.nl), houten stapeltoren en regenboog (littledutch.nl), koffertje (merimeri.com)

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Anke Leunissen, Styling: Kim de Groot

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.