Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: Jungle meets design

Rio (27, marketingmedewerker) woont met haar zoon Mosi (2,5) in een appartement uit de jaren dertig in Den Haag.

‘Toen ik hier kwam wonen, was ik drie maanden zwanger van Mosi. Er moest veel opgeknapt worden en de babykamer was als laatste aan de beurt. Inmiddels is er alweer zo veel veranderd! Ik vind het leuk om met interieur bezig te zijn, vooral in Mosi’s kamer. Die is niet zo groot, dus daar kan ik makkelijk iets veranderen zonder meteen een megawand te hoeven behangen. Daarbij veranderen zijn behoeftes ook best snel, nu hij peuter is. Een commode hebben we bijvoorbeeld niet meer nodig, dus in plaats daarvan heeft hij nu een bureautje. Het is gemaakt door een startende ontwerper uit Engeland en het zit zonder schroeven in elkaar.

Advertentie

jungle kamer
Vossenhanger (Kakuma Store via Etsy), dierenhaakjes (the Zoo collection), kinderstoel (Slide art via Hoeked.com), kussen (welp HappyFriday.es), houten zebra (Holztiger via grasonderjevoeten.nl), piano (Djeco kids via kinderfeestwinkel.nl), Muursticker (DIY), Peuterbed (Gumball via Shop.xo-inmyroom.com), maankussen (Roommate via grasonderjevoeten.nl), Paars velours kussen en zwart-wit Kussen (HAY via Mudinmay.com), Vloerkleed (storewithoutahome.nl), Citroenlamp (kinderfeestwinkel.nl).

Ik vind het leuk om kleine ondernemers zo te helpen. En dat het in Nederland niet verkrijgbaar is, maakt het extra leuk. Als iedereen iets heeft, hoeft het voor mij meestal niet meer. Ook het stoeltje waarin Mosi’s naam is gelaserd, schuif je zo in en uit elkaar. De bureaustoel is een ontwerp van Verner Panton. Ik heb een zwak voor design, vooral voor stoelen. Als ik vroeger met mijn moeder door de Bijenkorf liep, genoot ik al van de designafdeling en nu ik het kan betalen, koop ik het graag. Zeker voor Mosi’s kamer.

jungle kinderkamer
Poster (Fox Frog & Penguin), tijgerkop (Doing-Goods.com), Bureau (Plyconic via hoeked.com), stoel (Verner Panton via Misterdesign), Nepcactus (&K), Slak (Ottmar Horl beide via mudinmay.com), regenboog (Grimms), Mand (Roomblush), houten dieren (Holztiger via grasonderjevoeten.nl).

Het behang zit er ook net op; ik zag het voor het eerst op de showUp-beurs en moest het gewoon hebben! Mosi is dol op dieren, dus hij was er heel blij mee. Op een andere wand zitten groene stippen in twee tinten. Toen hij nog een baby was, zaten er meer stipstickers op de muur, in allerlei kleuren. Ik heb de meeste eraf gepulkt en alleen de groene laten zitten. Een muur verven doe ik eigenlijk nooit. Ik hou van een frisse, witte look en van veel licht. Kleur breng ik wel aan met accessoires. Mosi vindt al die veranderingen prima. Hij had alleen moeite met de overgang naar zijn nieuwe bed. Ik ben heel blij met zijn bed en vind de ronde vormen mooi bij de strakke lijnen van zijn bureau. Gelukkig is Mosi inmiddels gewend en ben ik alweer over de eerstvolgende verandering aan het peinzen.’

kinderkamer
Behang (v.a. 2 m creative lab amsterdam), Krukje (Fair Trade Original), olifantlamp (Mr. Maria Anana via fonq.nl).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot