Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: Junglebehang en een kanariegele muur

Melanie (35, werkzaam bij Looxs Revolution) en Alex (39, werkvoorbereider metaalindustrie) hebben twee jongens: Owen (4) en Nolan (7 maanden) en wonen in een jaren tachtig huis.

‘Voor ik ga inrichten, verzamel ik heel veel plaatjes op Pinterest. Daar schuif ik mee, zoek erbij wat mist, doe weer een plaatje weg, voeg eigen foto’s toe van items die ik in winkels heb gezien en schuif weer wat. En dan, als ik helemaal tevreden ben, koop ik alles van mijn Pinterest-bord. Ik kan avonden online zoeken naar de perfecte knuffel of een haakje. Heerlijk! Ik kan niet steeds wat kopen en maar zien hoe het in het geheel past. Ik moet het eerst allemaal verzamelen op één bord zodat ik het overzicht heb en zeker weet dat het goed is.

Advertentie

geel kamertje
Naam Nolan (draadstijl), bananenbladbakjes (kruidvat), palmtak (Mudinmay), shirt (Zara), wandhaakje (the zoo via vtwonen), pakje (cup of me), tas (hay), banaan (beide via Mudinmay), ballonlamp en rotan stoel (beide ikea ), zebrakop (loods 5), veren slinger (Collectiv.by Swan), shirt (Flo via Ozomooi), denim jack (h&m).

Het behang op Nolans kamer is ontworpen door Annet Weelink Design. Ik zag het op haar Insta en wist meteen dat ik het ooit ergens voor zou gebruiken. Toen ik zwanger was, was dat het eerste plaatje op het Pinterest-bord van Nolans kamer. Geel verzon ik er al snel bij. Een frisse kleur bij het zwart-witbehang. De commode en het ledikant hoefden we niet te kopen. De oudste, Owen, was toe aan een kleuterkamer zonder commode en met een groter bed, dus hij verhuisde naar zolder. Zijn meubels bleven achter en hergebruikte ik voor Nolan. Het enige meubelstuk dat er echt móest komen, was een schommelstoel. In ons vorige huis waar Owen geboren is, was de kamer te klein voor een stoel bij het ledikant. Ik zat altijd op een krukje en vond dat zo oncomfortabel. Ik ben dus heel blij met de schommelstoel. Daar hou ik het wel even in vol!

kinderkamer
Behang (Annet weelink design), hydrofieldoek (Rose in April), uil (Zara home), krukje (Kitchen trend), kast woood Bal oil and carol en roze leren boekje (alles via Mudinmay), manden (loods 5), tasje (hay).

Ik heb dus vooral veel nieuwe accessoires gekocht om het echt zijn kamertje te maken: een bijzondere aankleedkussenhoes, mooie lakentjes, iets voor aan de muur. Ik koop graag op Etsy of via Instagram, dan is het net wat origineler en vaak handgemaakt. Dat heeft voor mij toch iets extra’s. De foto’s van zijn kamer kunnen nu zo tussen de plaatjes op het moodboard op Pinterest. Precies zoals ik het voor ogen had!’

kinderkamer
Commode en ledikant (beide Babypark), Deken (Tina Ratzer via Mudinmay), tijger (HAY via Mudinmay), slofjes (Collégien via Somethingnew-store), paddenstoel (etsy), it’s a boy (loods 5).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Fotografie: Anke Leunissen. Interview: Ghislaine van Delden. Styling; Kim de Groot