Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: ‘Niet te kinderlijk, maar door geel en grijs toch volwassen’

Jules (42, communicatie directeur) en haar man Tijn (43, advocaat) wonen samen met hun zoons Flo (4) en Freddie (1) in een twee-onder-een-kap-woning. Jules liet grote broer Flo de kleuren voor de babykamer uitkiezen en dat pakte goed uit.

Advertentie

‘We hebben even een discussie gehad over welke kamer de baby zou krijgen. Het leek Martijn een prima idee om een wiegje in de logeerkamer te zetten. “Een baby ziet toch nog niet waar hij ligt,” was zijn argument. We hebben vaak gasten te logeren omdat ik uit Duitsland kom en we het gezelliger vinden dat mensen blijven logeren dan dat ze in een hotel moeten slapen. Een logeerkamer is bij ons dus geen overbodige luxe. Tegelijkertijd wilde ik een fijne kamer voor de baby maken, net zoals zijn grote broer heeft. Dat argument won: we offerden het kantoor op om daar de logeerkamer van te maken, en de baby kreeg de oude logeerkamer.


Wandplank (Rafa Kids), auto’s (Candylab Toys en Ooh Noo), hoed (xx), Regenboog (Noodle Doll Nelly), walvis (Fredandrobin.com), pichnickmand (Olli Ella)

Een goede basis is het halve werk

De basis was goed: grijze wanden met wit houtwerk, dat sterke contrast vind ik mooi. Toch verfden we een muur met beige kalkverf, dat geeft meteen de zachte sfeer die wat mij betreft bij een baby hoort. Verder wilde ik graag een hemeltje boven zijn bed; daarmee creëer je een geborgen gevoel.

Een andere wens was een grote commode. Niet per se om veel spullen op en in kwijt te kunnen, maar omdat ik gewend ben – anders dan gebruikelijk is in Nederland – om een baby te verschonen die recht voor je ligt, in plaats van een kwartslag gedraaid. We kochten dus een grote commode bij Ikea, en in Duitsland kocht ik een speciale verschoonplank met opstaande randen die je er gedraaid op kunt leggen: probleem opgelost!

Advertentie

Binnenkijker
Ledikant (Leander), hemel (Numero 74), kleed (Muskhane), pyjama en deken (good-night-shop.com), houten garage (Casieliving.de), houten huisjes (lubulona.com), treinbaan (Sarah and Bendrix), houten stapeltoren (Raduga Grez), kalkverf (Kalklitir)

Binnenkijker
Houten werkbank (Sebra Interior), vos (cuddle+kind), gezichtje hout (Moon Picnic)

Geel met grijs

Flo is ‘verantwoordelijk’ voor de kleur in Freddies kamer. Zijn lievelingskleur is geel, dus toen hij zich mocht bemoeien met de kamer van de baby, koos hij uiteraard voor gele accessoires. Eigenlijk een heel volwassen combinatie met het grijs. En dat is mooi, want ik hou niet zo van dat kinderlijke, zoals een brandweerbed of Cars-stoeltjes. Liever koop ik volwassen spullen die je met een kleine verandering kindvriendelijk maakt. Bijvoorbeeld door de knoppen van een kastje te vervangen door speelse dierenkopjes.

Warmte door hout

Het blanke hout geeft de kamer warmte. Ik ben dol op de houten rekjes aan de muur. Ik post veel van de kinderkamers op Instagram (@babyhitparade) en dan zijn die rekjes superhandig om steeds anders spullen op te showen. Zo creëer ik in een handomdraai een andere sfeer.’

Advertentie

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Anke Leunissen, Styling: Kim de Groot