Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: Overal dino’s in de kamer van Otis

Ontsnappen is onmogelijk: de kamer van Otis (3) is overgenomen door tientallen dino’s. Zelfs de antieke kast is niet veilig.

Cindy (42, contentmaker @otis_oh) en Tjarko (45, fiscaal jurist) wonen met hun kinderen Floortje (9), Willemijn (7) en Otis (3) en Tjarko’s zoon Twan (13) in Kampen.

Advertentie

‘Interieur heeft altijd al mijn interesse gehad, ook toen ik nog fiscalist was. Maar dat het me ooit zo zou bezig-houden, had ik nooit verwacht. Vijf jaar geleden stopte ik met werken als fiscaal jurist; de combinatie van mijn pittige baan en een jong gezin vond ik niet fijn. Ook omdat we graag nog een kind wilden. Om mezelf te vermaken, postte ik op Instagram wat foto’s van de kinderen en hun kamers. Blijkbaar vonden mensen dat leuk, want het aantal volgers groeide, terwijl ik daar helemaal niet op uit was.

kinderkamer
Hoofdafbeelding: Behang en spiegel (FermLiving.com), kast en kleed (Ikea.nl), kledingrek (Code 37), deken (zelfgemaakt), wandhanger en poster (DinoRaw.com.au), poppenbed (Sebra.dk), plant en bladpers (hema.nl), krukje (Kringloop). Bovenstaande afbeelding: sticker (grasonderjevoeten.nl), wandrek (hema.nl), opbergbak legohoofd (shop.lego.com).

Steeds iets nieuws

‘Inmiddels ben ik content maker, dus van stoppen met werken is dus weinig terechtgekomen, alleen kan ik dit werk wél met mijn gezinsleven combineren. Mijn Instagram-account @otis_oh draait grotendeels om de kinderen: wat ze aanhebben, hoe hun kamers eruitzien, uitjes. Ik doe het dus echt met hen samen. Gelukkig genieten de kinderen net zo en vinden ze verandering leuk, zodat ik ongeremd met hun kamers bezig kan zijn.

Zo had ik het op een dag helemaal gehad met de zwart-witte babykamer van Otis. Ook aan Otis merkte ik dat hij interesse in kleuren begon te krijgen. Daarbij had hij een andere kledingkast nodig, en die vond ik op de kamer van Twan. Voor hem verfde ik ooit een Queen Ann-kast groen en plakte papier van Studio Ditte tegen de achterwand. Twan was de kast wel zat en hij paste perfect in de nieuwe kamer van Otis.’

kinderkamer
Plastic dino’s (Schleich-s.com), groeimeter (DinoRaw.com.au), boeken (Chris Haughton via dondersteenspeelgoed.nl), dekbedovertrek (DinoRaw.com.au), blauwe kussenhoes (hema.nl), poster boom (Babyshop.com), koffer (marktplaats.nl), kleed (Ikea.nl).

Regenbogen en dino’s

‘Ik liet me letterlijk inspireren door alle kleuren van de regenboog. Otis kreeg in die tijd interesse in de dino’s van zijn grote broer, dus toen ik het Australische merk Dino Raw ontdekte, dat regenbogen en dino’s combineert, was ik meteen verkocht. Inmiddels staan er dankzij Otis wel erg veel dino’s in de kamer. Al ben ik zelf de aanstichter: tijdens de zwangerschap van Otis kocht ik al knuffeldinosaurussen. Ik vond het zo fijn om na al die meisjesspullen ook eens iets jongensachtigs te kunnen kopen.’

kinderkamer
Knuffeldino’s (Zeeman), behang (lilipinso.com), wandrekjes (DoneByDeer.com), vliegtuigmobiel (Babyshop.com), wandhanger (dinoraw.com.au), bed (Sebra.dk), dekbedovertrek en donkerblauw dinokussen (dinoraw.com.au), slofjes (Boumy.com), vintage globe (marktplaats.nl).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interview: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.