Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: Van inloopkast naar stoere jongenskamer

Amber (29, docent beeldende vorming) en Brian (34, ICT-consultant) wonen met Morris (3) en Faber (5 weken) in een jarendertighuis aan de rand van Alkmaar. Piepklein is Faber nog, net als zijn kamertje. Het was dan ook centimeterwerk om alle meubels erin te krijgen.

Advertentie

‘De wedstrijd van Ouders van Nu, ik was het eigenlijk alweer vergeten toen we bericht kregen dat we de baby-kamer van Coming Kids hadden gewonnen. Ik was superverrast. Voor Morris hadden we destijds allemaal tweedehands meubels gekocht. Niks mis mee, maar een nieuwe kamer winnen was wel echt een luxe.

Toen we het bericht kregen, was ik drie maanden zwanger en waren we nog niet met het kamertje begonnen. De kamer is best klein (het was eerst onze inloopkast) dus het was een heel gepuzzel om alles erin te krijgen. De set die we wonnen, was brocante, maar dat paste niet. Niet in de kamer en eigenlijk ook niet bij onze smaak. Gelukkig mochten we een andere set uitzoeken dus konden we rekening houden met de afmetingen. Voor de kledingkast goed en wel stond, moest er eerst nog een ombouw weggehaald worden, maar nu past het tot op de centimeter; er kan niets meer bij. Toch kon ik het niet laten om er een vintage schoolstoeltje in te zetten. Eigenlijk staat het in de weg, maar ik wilde graag iets ouds bij al die nieuwe meubels.

kinderkamer
Kast, commode, ledikant (Coming Kids), Plankje (Coming Kids), aankleedkussenhoes (Lodger), t-shirt, olifant en olifant op schaaltje (kidkat.nl), kralenketting (DIY), paddenstoel (kidkat.nl), krukje (van oma), confettistickers (grasonderjevoeten.nl).

Ook het behang koos ik om die reden uit. De wiebertjes geven de kamer iets nostalgisch. Kinderlijk, maar niet te druk. In die laatste weken van nesteldrang ben ik nog van alles gaan knutselen: het bolletjesband langs het rolgordijn, een kralenlijn voor boven de commode en ontelbaar veel kraanvogels. Dat was echt mijn bezigheidstherapie tijdens mijn verlof.

Advertentie

kinderkamer
Stippendekbed (Hema), lamp (Wehkamp), cactus en gitaar (kidkat.nl), mobiel (VT Wonen), mintgroen lakentje (klippen), behang (Ferm Living), Tasje aan kast (kidkat.nl), Stoeltje (vintage).

De gehaakte vlaggenlijn is speciaal voor ons gemaakt. Mijn moeder maakte zoiets voor Morris toen ik zwanger was van hem. Verdrietig genoeg is ze acht maanden na zijn geboorte overleden. Omdat ik er ook zo graag een voor Faber wilde, haakte de nieuwe vriendin van mijn vader er een van de oude bolletjes katoen van mijn moeder. Zo geeft het op twee manieren kleur aan de kamer.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Bart honingh. Styling: Madeleine Schönherr met dank aan coming kids.