kinderkamer
door

Binnenkijker: van studentenflat tot familiehuis

Sladjana (33, dealer vintage meubelen) en Haris (35, mede-eigenaar) wonen met Ezra (2,5) op de tweede etage van een jarendertigpand in Amsterdam-West.

‘Dit is mijn studentenflat. Ik woon hier al jaren, het is hier zo fijn dat ik niet weg wil. Alles is dichtbij: winkels, terrasjes, restaurants, leuke winkels en het park. Het afronden van m’n studie en de komst van Ezra waren geen excuus om hier weg te gaan. Zijn geboorte was wel een goede aanleiding om het huis aan te pakken en opnieuw in te delen. Tot mijn zwangerschap was ons huis studentikoos en vooral een plek om te slapen en studeren. Pas sinds Ezra’s komst moet het ook een fijn familiehuis zijn waarin je je thuis voelt. Tijd voor een make-over dus.

Advertentie

kinderkamer
Bed (Manowoods.nl), Mars-, saturnus- en raketkussen (Grasonderjevoeten.nl), dekbed (Lacerisesurlegateau.fr), luipaard kussensloop (mini rodini via Kidsdepartment.nl), visjes (kringloopwinkel), rieten zon (Olliella.com), luchtballonnnen (Filibabba via littledreamers.nl), loopfiets (veloretti.nl).

Door gebrek aan slaapkamers hebben we de eetkamer opgeofferd en er een babykamer van gemaakt. Het is een jarendertigpand dus met woon- en eetkamer ensuite met mooie schuifdeuren en glas-in-loodramen. We deden de grote tafel weg en zetten een kleinere, ronde tafel in de woonkamer.

kinderkamer
SchipVlieger (Hapticlab.com), aquarel (Neatobonito.com), blauwe deken (Garbo & friends via littlecosmo.com), robot (mudinmay.com).

Ik wilde geen felle kleuren, geen afzichtelijk plastic speelgoed en alles verantwoord. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik daarvan ben teruggekomen. Ik zie hoe vrolijk Ezra wordt van het lelijkste speelgoed en het is zo cliché, maar als hij blij is, ben ik blij. Voor het eerst is er dus kleur in huis. Veel belangrijker dan mijn goedbedoelde regeltjes is het namelijk dat Ezra zijn sfeer en stempel in huis kan drukken.

kinderkamer
E.t.-poster (marktplaats), konijnsticker (pax and hart), planetenjasje (Minirodini.com), reiskoffer (Olli Ella See Ya via Grasonderjevoeten.nl).

Wat fijn is aan de nieuwe indeling is dat er geen speelhoek in de woonkamer hoeft te zijn; je doet gewoon de schuifdeuren open en hij heeft de mooiste speelhoek die je je maar kunt bedenken. In het begin deden we ’s avonds extra stil voor de nachtrust van Ezra. Inmiddels weet ik ook wel dat hij niet in perfecte stilte hoeft te slapen. We wonen in de stad, boven ons wonen studenten, de buren draaien ook weleens muziek en wij kijken ’s avonds gewoon televisie. Schuifdeuren dicht, verduisterende rolgordijnen naar beneden en ieder heeft zijn privacy. We kunnen hier nog jaren voort!’

kinderkamer
Tipi tent (ochre numero 74 lidor.nl), stapelhuisjes (lubulona.com).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot