Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: ‘Vlaggen, vissen en bijzondere beesten’

Lotte (32, ok-assistent) en haar vriend Maarten (36) hebben drie kinderen: Wies (6), Cato (3) en Job (7 maanden). Ze wonen in een jarenzeventighuis in Castricum. Job heeft een kamer vol bijzondere beesten. En een spookje. Wel een lieve.

Lotte (32, ok-assistent) en haar vriend Maarten (36) hebben drie kinderen: Wies (6), Cato (3) en Job (7 maanden). Ze wonen in een jaren-70-huis in Castricum. Job heeft een kamer vol bijzondere beesten. En een spookje. Wel een lieve.

Advertentie

Zacht groen

‘Toen ik in het begin van mijn derde zwangerschap tegen het zachtgroene, geruite behang van Ferm Living aan liep, kocht ik het meteen. Nog zónder te weten of we een jongen of meisje kregen. Ik vind die zachte tint groen zo mooi en die kan natuurlijk prima voor jongens én meisjes. Het behang matchte prachtig met de blauwe kleur die al op de muur zat. Ook stond er al een blauwe kast en hingen er blauw-grijze gordijnen; alles paste zo mooi bij elkaar! Nu moest ik alleen nog de echo afwachten om te weten of ik kleur zou toevoegen voor een jongen of juist weglaten voor een meisje.

kinderkamer
Behang (Ferm living), posters (Marta aBad blay), slinger (Lidor), ledikant (leander), hoeslaken (Swedish Linens via Peertje.nl), kussen (byalex), knuffel (luckyboySunday), deken (koeka), slang (Oyoy via littledreamers.nl), speelgoedzak (tellkiddo), krab (Jan concept store). Hoofdbeeld: design plankjes en witte kist (Ikea), houten dieren (holztiger), vissentrui (peertje.nl), wit mandje (oli ella), roze kussen (archive store), blauw kussen (byalex), knuffel (luckyboysunday), roze muts op knuffel (jan Concept store).

Een jongen

‘Bij de zestienwekenecho bleek ik zwanger te zijn van een jongen! Leuk, na twee meiden. Je zou dus denken dat het blauw-groene kamertje met dat nieuws meteen af was. Ledikant en commode van de meiden erin en klaar. Maar het voelde nog niet echt knus en daarbij had ik gewoon zin om het kamertje nog verder in te richten en eigen te maken. Er moest vooral nog wat gebeuren aan de muren. Daarvoor heb ik rustig om me heen gekeken. Ik neem altijd ruim de tijd om de perfecte items te vinden; ik ben nooit naar iets specifieks op zoek.’

kinderkamer
Speelmat (byalex), koffertje (MaisonNL), tent, knuffel en karretje (privébezit).

Altijd feest

‘Ik vond prachtige posters, die ik op verschillende hoogtes boven het bedje heb gehangen voor een speels effect. Ook de stoffen slinger kreeg een plekje aan de behangen muur: zo is het altijd feest. Voor boven de commode vond ik bijzondere keramieken ballonnen met een leren koord eraan. Met de muurstickers van de sterren ernaast is het net of ze echt door de lucht zweven. Ook plakte ik muurstickers van visjes die ik nog had liggen bij een schilderij dat ik van mijn zus kreeg. Die visjes passen weer bij de walvis op het schilderij boven het ledikant. Ik vind het leuk om zo verschillende stijlen, texturen, dimensies en materialen te mixen, het maakt het spannender. Als ik nu Jobs kamer in loop, denk ik: ja, het is af.’

kinderkamer
Potten op kast (Maison.nl), Kast (vtWonen), tas (Maison.nl), knuffel (Luckyboysunday), stoeltje (Nofred), speelmat (Byalex), auto (Pinc Toys).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, fotografie: Anke Leunissen, styling: Kim de Groot

[sm-product-feed id=”10304205″]