Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Bioscoop vervult wens 5-jarig kankerpatiëntje

De 5-jarige James uit Wales kreeg in januari de diagnose leukemie. Sindsdien heeft hij chemotherapie ondergaan, waardoor zijn immuunsysteem erg zwak is. Het jongetje had echter één grote wens: hij wilde dolgraag naar de bioscoop om Shaun het Schaap te zien. Het personeel van de bioscoop liet zijn wens op een bijzondere manier in vervulling gaan.

Advertentie

Vanwege zijn zwakke immuunsysteem is de kans op infecties bij James groot. Naar de bioscoop gaan, net als zijn leeftijdgenootjes, is dan ook geen optie. James wilde echter niets liever dan naar de film gaan. Zijn vader besloot alles op alles te zetten om zijn wens uit te laten komen.

Veel mensen en airconditioning

‘Ik wist niet precies hoe ik het moest aanpakken, maar ik heb bioscoop Odeon in Cardiff gebeld en de situatie uitgelegd,’ zegt vader Christian tegen Wales Online. ‘Het probleem is dat er altijd heel veel mensen in één grote ruimte zitten en dat bioscopen allemaal airconditioning hebben. Ik dacht dat ze misschien iets konden regelen zodat wij apart van het publiek zouden zitten.’

Privévertoning

De bioscoop kwam echter met een nog betere oplossing: Odeon regelde een privévertoning voor James, zijn zusje Holly en zijn moeder. Met zijn drieën zaten ze in een zaal waar normaal 400 mensen in passen. Ze mochten als eersten de film zien.

‘Erg leuk en veel gelachen’

En dat vond James maar wat leuk: ‘Ik vond Shaun het Schaap heel leuk en mijn zusje en ik hebben heel veel gelachen.’ Ook zijn moeder was blij. ‘Het is fantastisch om iets te doen wat we lang niet konden doen. Het was een fijne afleiding, we zijn heel dankbaar.’

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Walesonline – Foto: Wales Online