Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Borstvoeding maakt baby’s slimmer

Over het wel of niet geven van borstvoeding kunnen we eindeloos discussiëren. Maar uit onderzoek van de Amerikaanse Brown University blijkt nu dat baby’s die alleen borstvoeding krijgen, veel meer witte hersenmassa hebben. Wel 30% meer ten opzichte van baby’s de fles krijgen.

Advertentie

Hierdoor zijn ze slimmer en hebben ze een betere motoriek.

 

Kleinere kans op kanker

De onderzoekers bestudeerden hersenscans van baby’s tussen de 10 maanden en 4 jaar. Naast de intelligentie en de motoriek vergroot moedermelk hun weerstand en verkleint het de kans op kanker bij moeder en kind, op allergieën en obesitas op latere leeftijd.

 

Kritische noot

Wel hebben de experts kritische kanttekeningen op het onderzoek. ‘Er zijn kinderen gebruikt met verschillende sociaal-economische achtergronden,’ zegt hoogleraar neonatologie Harry Lafeber van het VUmc tegen het Algemeen Dagblad. Dat geeft volgens hem een vertekend beeld omdat moeders die bewust kiezen voor borstvoeding vaak hoger zijn opgeleid en slimmer zijn.

 

Als het niet anders kan

Door Hans van Goudoever, medisch afdelingshoofd kindergeneeskunde van het AMC en VUmc, is pro-borstvoeding, maar benadrukt wel dat kunstvoeding steeds beter wordt. ‘Als het echt niet anders kan, is het wel een goed alternatief’.

Wat is jullie mening over dit onderwerp?

Bron: AD.nl – Foto: Lóránd Gelner/iStock

 

Lees ook:

Wat als borstvoeding niet lukt?

Advertentie

Flesvoeding; hoe doe je dat?

Commercieel – Hema – Offer – Kinderjassen

Kinderjassen

Gevoerde roze kinderjas met capuchon
Shop nu