Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby

Isaac Derwent werd tien weken te vroeg geboren, en woog maar 1,7 kilogram. Wonder boven wonder heeft het jongetje het toch gehaald, en dat allemaal dankzij een boterhamzakje.

Advertentie

Moeder Jennifer (32) was met haar man Jonathan (38) aan het winkelen in het Engelse Plymouth, toen zij plots buikpijn kreeg. Jennifer, die op dat moment dertig weken zwanger was, wilde er niet te lang bij stilstaan. Ze was immers nog lang niet uitgerekend. Haar man wilde echter geen risico’s nemen en bracht haar meteen naar het ziekenhuis.

‘Geen prettig zicht’

Daar kwam al snel Isaac ter wereld, tien weken te vroeg. Direct na zijn geboorte gebeurde er iets vreemds: de artsen wikkelden Isaac, die amper 1,7 kilogram woog, meteen in een boterhamzakje. ‘Een hele schok’, vertelt Jennifer. ‘Het is geen prettig zicht om je baby in een plastic gestopt te zien.’

Lichaamstemperatuur op peil houden

Met behulp van het zakje probeerden de artsen de lichaamstemperatuur van de kleine Isaac op peil te houden. Vervolgens werd Isaac naar een ‘echte’ couveuse overgebracht. Jennifer: ‘Het was een enorme opluchting toen ik hem voor het eerst hoorde huilen. Een onbeschrijfelijk moment.’

‘Niets dan lof’

Isaac verbleef vervolgens vijf weken ter in observatie in het Derriford Hospital in Plymouth. Inmiddels is het jongetje thuis bij zijn ouders, en maakt hij het prima. Zijn ouders hebben dan ook niets dan lof over de goede zorgen die hun zoontje in het ziekenhuis heeft ontvangen.

Advertentie

LEES OOK: Wat zijn de gevolgen van vroeggeboorte?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Yahoonews.com – Foto: Facebook