Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Brabbelende baby's willen luisterend oor

Een brabbelende baby is vaak onverstaanbaar. Toch is het goed wanneer ouders luisteren en positief reageren op het snoezige ge-‘dadawawa’. Uit onderzoek van de universiteit van Iowa is namelijk gebleken dat de taalontwikkeling van baby’s hierdoor een boost krijgt.

Advertentie

Hoe positiever hoe beter

“Het is heel belangrijk hoe de ouder reageert”, aldus professor Julie Gros-Louis van de universiteit van Iowa. Zij en haar team observeerden de manier waarop 12 moeders met hun 8 maanden oude baby’s communiceerden. Hoe positiever de moeder op het gebrabbel reageerde, hoe sneller de taalontwikkeling verliep.

 

Grotere woordenschat

Uit een vervolgonderzoek blijkt dat dreumessen van goed communicerende ouders met 15 maanden niet alleen meer woordjes kennen, maar ook meer gebaren gebruiken.

 

ABC in de baarmoeder

De taalontwikkeling van kinderen wordt al voor de geboorte gestimuleerd. In de baarmoeder leren baby’s hun eerste woordjes. Wanneer pasgeboren baby’s een bekendwoord horen, is er sprake van een verhoogde hersenactiviteit. Je kunt als ouders dus zelfs al vóór de geboorte gaan werken aan de woordenschat van je kinderen.

Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: scientas.nl – Foto: Hollandse Hoogte

 

Lees ook:

Contact maken met je ongeboren baby

Advertentie

Zo leer je je baby gebarentaal

Communiceren met je kind zonder te praten; het kan!