Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Briljant! Dit eetbare zand kan jouw peuter gewoon in zijn mond stoppen

Kinderen vinden het heerlijk om met zand te spelen. Het enige gevaar is dat ze het in hun mond stoppen. Daar heeft een slimme moeder iets op bedacht: eetbaar zand waarmee jouw kind veilig kan spelen.

Advertentie

Veel kinderen zijn dol op spelen met zand: op het strand of in de zandbak. Als je kind een leeftijd heeft waarop hij alles in zijn mond wil stoppen, is het wel opletten geblazen. Je hoeft je maar even om te draaien, of je peuter ligt alweer zand te happen. Zand uit de zandbak of op het strand kan een broedplaats voor bacteriën zijn, dus je wil liever niet dat hij dat binnenkrijgt. Met eetbaar zand kan jouw kind veilig spelen. Het enige dat je ervoor in huis hoeft te hebben, zijn honingringen en een blender.

Lees ook: 10 coole zomerhacks die elke ouder moet weten

Geïmproviseerde zandbank

De 23-jarige moeder Elle Anna Christine kwam op het idee van eetbaar zand omdat er bij haar in de buurt geen strand is, en ze haar zeven maanden oude dochtertje toch op een veilige manier met zand wilde laten spelen. Ze gooide wat ontbijt-honingringen in de blender totdat het helemaal fijngemalen is. Het ‘zand’ strooide ze vervolgens in een kleine bak. Een schepje en zandvormpjes erbij en het spelen kan beginnen.

Groot succes

Elle’s dochtertje Amara vond de veilige zandbak meteen geweldig. ‘Het eetbare zand werkt misschien iets beter voor kinderen die iets ouder zijn dan Amara,’ geeft de moeder toe aan website Bored Panda. Het meisje stopte niet veel zand in haar mond, maar ze vindt het net als leeftijdsgenoten leuk om alles aan te raken en ontdekken.

Handig! 28x briljante hacks die elke ouder wil weten

Advertentie

Zintuiglijk spel

De moeder deelde de hack op de populaire videoapp TikTok en inspireerde daarmee veel jonge ouders. De korte video, waarin ze de hack binnen een minuut laat zien, is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken. Het is niet alleen leuk voor je kind om mee te spelen, maar ook een zintuiglijk spel dat de cognitieve groei stimuleert en de zintuigen prikkelt. Enige punt van aandacht: let erop dat je kind door het eetbare zand niet denkt dat ál het zand te eten is…

@elleannachristine🌞🐠🌴 ##fyp ##sensoryplay ##upcycling♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Boredpanda.com – Beeld: TikTok