Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

een rat-kind opvoeden
door

Chinese astrologie: zo voed je een rat-kind op

In de Chinese astrologie staat 2020 compleet in het teken van de rat. Heb jij een rat-kind (geboren in 2008 of 2020) in huis? Dan ben je er vast al achter dat hij een echte charmeur is die weet hoe hij zich geliefd moet maken. Maar hoe kun je een kind met dit Chinese sterrenbeeld het best opvoeden?

Een rat-kind opvoeden

Slim, charismatisch, geliefd en vriendelijk: jouw rat-kind heeft volgens de Chinese astrologie prachtige eigenschappen. Leren gaat iemand met dit Chinese sterrenbeeld goed af. Net als dat ze later goed weten hoe ze moeten sparen en budgetteren voor hetgeen dat ze willen in het leven. Maar voor jouw kind later zijn vleugels uitslaat, kun je de volgende opvoedtips toepassen.

Advertentie

De rat staat erom bekend dat hij veel respect heeft voor jou als ouder. Voor het overgrote deel is jouw taak als ouder een feestje. Helemaal als je het volgende doet.

  1. Manipuleer hem niet

    Een rat-kind is slim en laat zich niet snel voor de gek houden. Helemaal niet als hij eenmaal een leeftijd bereikt waarin hij je dondersgoed doorheeft. Op een gegeven moment prikt hij erdoorheen als je weer een andere smoes verzint hoe Sinterklaas precies binnenkomt om de cadeaus af te geven in december.

  2. Gooi niet (stiekem) spullen uit zijn kamer weg

    De rat is een echte verzamelaar, maar zorgt er over het algemeen wel voor dat z’n kamer er netjes uitziet. Iets wat het gemiddelde rat-kind alleen niet op prijs stelt, is wanneer jij stiekem de slaapkamer ingaat en vervolgens iets weggooit. De rat houdt er niet van om spullen weg te gooien. Helemaal niet als het gaat om een favoriete Barbie, of LEGO.

  3. Leer omgaan met zijn temperament

    Een rat-kind doet het liefst veel en dan net even te snel uit enthousiasme. Het lijkt er soms op dat hij met z’n temperament alles op alles wil zetten om haantje de voorste te zijn in het leven. Temper zijn concurrentievermogen als je vindt dat zijn gedrag te buitensporig wordt. Zo maak je van een struikelblok een leerpunt.

Bron: Parentmap – Beeld: Shutterstock