Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Chinese mannen op ‘cursus bevallingspijn’

Een Chinees ziekenhuis biedt aanstaande vaders de mogelijkheid om de pijn van een bevalling te ervaren. Het ziekenhuis besloot een cursus aan te bieden nadat meerdere vrouwen klaagden over het gebrek aan sympathie bij hun mannen.

Volgens de Chinese vrouwen zouden mannen geen idee hebben van de hoeveelheid pijn die bij een bevalling komt kijken. Ook klaagden zij over de beperkte betrokkenheid van hun man bij de bevalling.

Advertentie

Ervaren van pijn bevalling

Na de klachten van de vrouwen besloot het ziekenhuis in de Chinese provincie Shangdong om een tweewekelijkse bijeenkomst op te zetten, waarbij mannen de pijn kunnen ervaren die bij een bevalling komt kijken. Voor de cursus hebben zich inmiddels al zo’n honderd mannen opgegeven.

Echte pijn niet te evenaren

De mannen worden aangesloten op een machine die via plakkers elektrische schokken naar de buik verstuurt. Vervolgens worden de frequentie en de sterkte van de schokken steeds een stukje opgevoerd, tot de enigszins vergelijkbare pijn van een bevalling. Het niveau van de echte pijn die vrouwen ondergaan is volgens het ziekenhuis namelijk niet te evenaren.

Smekende mannen

Een groot deel van de mannen haalde het niveau van de pijn die het meeste in de buurt komt van een bevalling niet, en smeekten de dokters om te stoppen. ‘Het leek alsof mijn hart en longen uiteengereten werden,’ aldus Song Silon, een van mannen die meedeed aan de cursus.

Ziekenhuizen weigeren mannen

In tegenstelling tot in veel westerse landen, is het in China niet gebruikelijk dat mannen aanwezig zijn bij de bevalling. In sommige ziekenhuizen worden mannen zelfs geweigerd om bij de geboorte van hun kind aanwezig te zijn.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Huffington Post – Foto: Huffpostlive

 

Lees ook:

Pijn tijdens de bevalling

Bang voor bevallen?

Welke soorten pijnbestrijding zijn er?