Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt het Chinese sterrenbeeld van je kind over zijn persoonlijkheid

In de Chinese astrologie bepaalt niet je geboortedag, maar je geboortejaar je sterrenbeeld. Benieuwd wat het Chinese sterrenbeeld van je kind is en wat dit zegt over zijn persoonlijkheid? Hier vind je ze allemaal.

Advertentie

De Geit

Is je kind in 1991, 2003 of 2015 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Geit. Dat is een dagdromer, die vaak in zijn eigen wereld zit. Omdat hij veel fantasie heeft, is hij graag creatief bezig. De Geit heeft veel liefde en aandacht nodig, dus vertel hem regelmatig hoe gek je op hem bent. Kleine waarschuwing: hij is snel op zijn teentjes getrapt.

De Slang

Is je kind in 2001 of 2013 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Slang. Dat zijn mazzelaars op het gebied van spel en geld, wordt gezegd. Ook zijn het echte denkers. Ze zijn slim, intuïtief en strategisch. En de minder fraaie eigenschappen? Onzekerheid en jaloezie. Bij een klein kind merk je daar misschien nog niet zoveel van, maar het kan geen kwaad om hem nu al te leren om te delen en vergevingsgezind te zijn.

De Draak

Is je kind in 2000 of 2012 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Draak. Draken hebben een natuurlijke charme, waarmee ze mensen makkelijk kunnen beïnvloeden. Hangt jouw kind op elk feestje de clown uit? Typisch iets voor een Draak. Een lastige eigenschap is zijn grote ego én dat-ie een heel slechte verliezer kan zijn.

De Aap

Is je kind in 1992, 2004 of 2016 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Aap. Met zijn energie, enthousiasme en humor is hij leuk gezelschap. Apen sloven zich graag uit en maken anderen graag aan het lachen. De grootste valkuil? Ze zijn snel afgeleid en nemen belangrijke zaken soms niet serieus genoeg. Zo kunnen ze, bijvoorbeeld op school, snel in de problemen komen.

Advertentie

De Rat

Is je kind in 1996, 2008 of 2020 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Rat. Anders dan je misschien zou vermoeden hebben Ratten een zachte, zorgzame persoonlijkheid. Ze maken daardoor snel vrienden, voor wie ze heel loyaal en beschermend zijn. Daarnaast is de Rat open-minded en wil hij altijd nieuwe dingen leren.

Het Varken

Is je kind in 1995, 2007 of 2019 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld het Varken. Het Varken is gul, heeft een goede smaak en ziet er altijd verzorgd uit. Ook zijn het harde werkers en een valkuil is dat ze zichzelf snel wegcijferen. Iets om in de gaten te houden: misschien laat je kind te makkelijk over zich heenlopen.

Het Konijn

Is je kind in 1999 of 2011 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld het Konijn. Dat zijn echte ‘mensen-mensen’, die houden van sociale gezelligheid en grote groepen. Je kind is vast populair op school. En als hij later een relatie heeft, is hij een liefdevolle en zorgzame partner. Konijnen houden absoluut niet van ruzie, conflicten gaan ze het liefst uit de weg.

De Tijger

Is je kind in 1998, 2010 of 2022 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Tijger. Een geboren leider! Ze hebben graag controle over alles, óók over andere mensen. Ze laten zich niet snel de kaas van het brood eten, maar kunnen ook heel gevoelig zijn. En oei, die chagrijnige buien…

Het Paard

Is je kind in 1990, 2002 of 2014 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld het Paard. Paarden houden niet van stilzitten. Ze zijn graag bezig, het liefst buiten en gaan graag op reis. Echte doeners, dus! Een minder leuke eigenschap van Paarden is dat ze het lastig vinden om rekening te houden met anderen. Hierdoor kunnen ze nog weleens onbeleefd overkomen.

De Hond

Is je kind in 1994, 2006 of 2018 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Hond. Over honden (die met vier poten) wordt gezegd dat het trouwe, loyale en eerlijke dieren zijn. Voor het sterrenbeeld Hond geldt dit ook, hoewel hij niet snel iemand vertrouwt. Honden kunnen niet tegen oneerlijkheid en onrechtvaardigheid. Ze houden van duidelijkheid en doen er in sommige situaties alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Hierdoor kunnen ze ook nogal koppig overkomen.

De Os

Is je kind in 1997, 2009 of 2021 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Os. Ossen zijn graag lekker op zichzelf. Ze gaan hun eigen gang en laten zich niet gauw beïnvloeden door anderen. Echte goedzakken zijn het. Ze zijn eerlijk en open-minded en hebben niet snel een vooroordeel. Het kan zijn dat je kind jouw hulp nodig heeft met vrienden maken. Dit kan hij lastig vinden.

De Haan

Is je kind in 1993, 2005 of 2017 geboren? Dan is zijn Chinese sterrenbeeld de Haan. Dat maakt hem praktisch ingesteld en vindingrijk. Hanen zijn goed in observeren en letten op kleine details. Verder staan ze erom bekend dat ze een open boek zijn. De Haan heeft niks te verbergen.

Meer astrologie:

Bron: Babygaga.com – Auteur: Tara Stokdijk

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu