Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Chocolade snoepen tijdens je zwangerschap maakt je baby gelukkig

Heb je je voorgenomen om tijdens je zwangerschap gezond te eten, maar kun je maar niet van de chocola afblijven? Geen zorgen, volgens dit Finse onderzoek kan chocolade tijdens de zwangerschap het latere gedrag van je kind positief beïnvloeden.

Het onderzoeksteam van de universiteit van Helsinki keek bij 300 zwangere vrouwen naar de hoeveelheid chocola die ze tijdens hun zwangerschap aten. Vervolgens werd zes maanden na de geboorte het gedrag van hun baby’s onderzocht.

Advertentie

Lees ook: Chocola kan goed zijn tijdens de zwangerschap

Meer lachen

Daaruit blijkt dat baby’s van moeders die tijdens hun zwangerschap dagelijks chocola aten, actiever zijn en meer lachen dan kinderen van wie de moeder geen chocola at tijdens de zwangerschap. Ook waren baby’s van gestresste moeders minder angstig dan anderen, wanneer deze vrouwen tijdens hun zwangerschap regelmatig chocolade gegeten hadden.

Lees ook: Gestreste moeders verplicht aan de pure chocolade

Geluksstof

De onderzoekers denken dat chocolade dit positieve effect op baby’s kan hebben omdat chocolade stoffen bevat die ons geluksgevoel bevorderen. Ze geloven dat deze geluksstofjes via het lichaam van de moeder op de baby overgedragen worden.

Bron: Baby Beeld: Shutterstock