Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Co-ouderschap? Moeder deelt briljante agenda-hack om je kind overzicht te geven

De ene dag bij papa, de andere dag bij mama: in twee huizen wonen kan weleens verwarrend zijn voor je kind. Een moeder deelt hoe zij met een simpele agenda haar kind overzicht geeft. Zo weet hij precies wanneer hij papa weer ziet, en op welke dag hij bij mama is.

Advertentie

Voor kinderen is voorspelbaarheid en ritme daarnaast belangrijk. Een vaste structuur geeft je kind zekerheid en veiligheid. Hij heeft immers nog geen besef van tijd. Bovendien leert je kind door routine hoe een dag in elkaar zit en wat hij kan verwachten. Routine kan lastig zijn bij gedeeld ouderschap, je kind woont immers niet in één maar in twee huizen.

Scheiden, wat nu? Dit moet je allemaal regelen

Co-ouderschap hack voor overzicht

Overzicht, hoe de dag en week eruitzien, geeft rust en kan probleemgedrag voorkomen. Het is fijn voor je kind als hij weet over hoeveel dagen hij papa weer ziet of op welke dag(en) hij bij mama is. Hoe bied je hem overzicht? De Amerikaanse Kinsey Morlang, moeder van Dylann (5) en Killian (2), deelt deze simpele agenda-hack waardoor haar kinderen altijd weten wanneer ze naar hun andere huis gaan.

Simpele weekplanner voor kinderen

De moeder gebruikt een whiteboard weekplanner (te bestellen bij onder meer Bol.com) en twee gekleurde stiften die voor elk huis staan. Zwart staat voor papa’s huis, blauw voor mama’s huis. Is hij op maandag, dinsdag en woensdag bij papa? Dan kleurt Kinsey die dagen met zwart in. De andere dagen kleurt ze in met blauw, als hij bij mama is. Een rood bolletje geeft aan dat hij die ochtend of avond van huis verwisselt. Als de dag voorbij is, veegt haar kind de kleur weer weg. In het filmpje hieronder demonstreert Kinsey de hack:

Advertentie
@skywalkeraa16_18Co-parenting visual calendar for your kiddo if they live in two households. This has been a huge at our house! ##coparenting ##tipsandtricks ##calendar♬ original sound – Kinsey M

Planner geeft structuur en rust

Kinsey bedacht het simpele overzicht doordat vooral haar dochter moeite had met de overgang van huis naar huis. Als ze nu vraagt wanneer ze haar vader weer ziet, wijst Kinsey haar dochter op de weekplanner. Ze telt hoeveel blauwe dagen er zijn tot de zwarte dagen, en weet dan precies wanneer ze naar haar vader toegaat. Ook kijkt Kinsey’s dochter elke ochtend op de planner zodat ze precies weet wat haar die dag te wachten staat. De moeder heeft gemerkt dat dit overzicht haar dochter rust en structuur geeft.

Lees ook: Scheiden: dit zeg je tegen je kind

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MomtasticBeeld: Getty Images

Advertentie

Emma de Wijer

Redactioneel – Offer – Peuterbedden

Peuterbedden

Tussenstap van ledikant naar groot bed
Bekijk ze hier