Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Column Lisa: hoop, geloof en liefde

Columniste Lisa Wade (35) geeft elke maand een kijkje in haar drukke leven. Ze is moeder van maar liefst 4 kinderen. Deze keer vertelt Lisa over de de bijzondere uitnodiging aan haar kind op Valentijnsdag.

Liefde voor het gezin

Dit jaar deden we niks groots en meeslepends met Valentijnsdag. Daar zijn we tegenwoordig te moe voor. Vroeger gingen Peter en ik nog wel eens romantisch uit eten bij kaarslicht of een weekend samen naar Schiermonnikoog. Dat daar bleek dat hij twintig jaar eerder op het eiland was getrouwd, nam ik voor lief. Als ik de liefde met Peter wilde vieren, vierde ik ook altijd de liefde voor zijn 
gezin. Dus als wij in het valentijnsweekend de kinderen hadden, kocht ik voor hen 
allemaal een enorme kaart met Mickey Mouse erop, schoof het uitgelaten 
zooitje op de achterbank en reed ermee naar Disneyland.

Advertentie

Vakantie Bali

Onze laatste uitbundige valentijnsuitspatting was tijdens onze vakantie naar Bali. Ik dacht toen alleen nog maar aan kleine kleertjes in de wasmand, armpjes om mijn nek en spinazie tegen het plafond. Ik had er zelfs mijn droombaan bij Het klokhuis voor opgezegd. Peter was doodsbenauwd. Hij had al drie kinderen en wist wat hij ervoor moest opgeven. Maar ook hij zag het steeds meer voor zich: een klein meisje in mijn armen.

Zeeschildpad

Naast ons hotel op Bali was een opvangcentrum voor zeeschildpadden. Die Valentijnsdag zouden we samen een schildpadje vrijlaten, als uitnodiging aan ons kind om bij ons te komen. Ik koos er zorgvuldig een uit. Op het certificaat mochten we hem een naam geven. Het werd Simcha. Dat betekent vreugde en die naam bewaarden we in ons hart voor het kind van ons samen. Ik droeg Simcha naar het strand, gaf hem een kus op zijn schild en zette hem voorzichtig neer. Er gebeurde niets. De man van het opvangcentrum verzekerde ons dat ze normaal in een rechte streep naar zee gaan. Maar die van ons niet. Hij bleef zitten waar hij zat. Duwen hielp niet, bemoedigend toespreken ook niet. Toen hij na een half uur nog steeds niet had bewogen, stelde de man van het opvangcentrum voor om een andere te gaan halen. Daar was geen sprake van.

Ziekenhuistraject

Dat de schildpad niet vanzelf naar zee ging, vonden wij eigenlijk heel toepasselijk. Bij thuiskomst zouden we namelijk aan een ziekenhuistraject beginnen. We wisten dat de kans op succes heel erg klein zou zijn. Er zat niks anders op dan Simcha een beetje te beschermen tegen de brandende zon en te wachten. Het leek een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk flapperde hij met zijn vinnen en kwam in beweging. Het was alsof hij nog even naar ons zwaaide voordat hij het water in ging en aan zijn nieuwe leven begon. Het voelde als een teken dat het goed zou komen. Dat we op een dag ons kind zouden vasthouden. Bij elke injectie die ik in mijn buik moest zetten, gaf het schildpadje hoop.

HR-Lisa-Wade_MG_58552lores

Over Lisa Wade

Lisa Wade (35) is radio- en tv-presentatrice en samen met regisseur Peter Blom. Hij is vader van Grover (21), Muriel (19) en Rinke (15) en samen kregen ze dochter Simcha (bijna 2 jaar).