Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Creatief met scheerschuim: 8x de leukste schuimspelletjes om te doen

Pak de bussen scheerschuim er maar bij, want je kunt hiermee de leukste spelletjes bedenken. Hier ga je je kind vast heel blij mee maken! Plus handig voor jou: na afloop is alles zo weer schoon.

Advertentie
 1. Cakejes versieren

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Nurturing Nannies (@nurturingnannies) op


  Heb je ooit van die vrolijke cakejes gezien? Met stukken spons, scheerschuim als slagroom en versiersels maak je de meest spectaculaire ‘cakejes’ en is de oven overbodig. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

  Advertentie
 2. Heerlijk scheerschuim stampen

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Vanessa B (@bakingupaneducation) op


  Zo zie je maar weer dat de leukste spelletjes helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Met wat scheerschuim, kleurstof en een stamper maak je de grappigste slierten. Probeer maar eens!

 3. Kleien met kleintjes

   

  Advertentie
  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Ginger (@gingerswak) op


  Wat gebeurt er als je scheerschuim met maizena mengt? Dan maak je zelf klei. Een leuk experiment voor kinderen, waarna ze achteraf uren kunnen kleien. Tip: geef de klei een vrolijke kleur door er wat kleurstof aan toe te voegen.

 4. Slim met slijm

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door DinoMite Slimes🦖🧨 (@_dinomiteslimes) op


  Veel kinderen vinden slijm helemaal fantastisch. Maar het is nog cooler als je er iets doorheen mixt. Pak daarvoor een bus scheerschuim en begin met kneden en kliederen. Wedden dat je zelf spontaan mee wil doen? Extra uitdaging: gebruik verschillende kleuren om je kind te leren hoe je bijvoorbeeld paars of groen maakt.

  Lees ook: 8x leuke dingen om te doen als het regent

 5. Spelend leren

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Classroom of Ms. Glitterati (@lifeofaglitterati) op


  Je kind wordt vast vrolijk van lekker met de vingers in een laag scheerschuim kliederen. Maak een tekening of kies ervoor om spelenderwijs te leren. Oefenen met letters en cijfers schrijven is een goed idee, bijvoorbeeld. Of oefen met tafels en rekensommen. Juf mama is present.

 6. Douchen was nooit zo leuk

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Sarah Magnussen💕 (@s_mag82) op


  Als je kind niet de allergrootste douchefanaat is, krijg je hem op deze manier vast wel onder de kraan. Je kind vermaakt zich en wordt lekker schoon, jij hebt er weinig omkijken naar en moet na afloop alleen even de douchecabine spoelen. Win-win.

 7. Grappige scheerschuimzakjes

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door SLIMETASTIC SLIMES (@slimetastic1316) op


  Vul een plastic zakje met scheerschuim en een kleurtje. Maak er vervolgens een paar kleine gaatjes in en het speelplezier mag beginnen. De scheerschuim-swirls schieten tussen de gaten door. Reken maar op een hoop ooh’s, aah’s en ‘mama kijk!’

 8. Vrolijke wolken

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Sandie Kirkman (@mrs_kirkmans_kindergarten) op


  Met een vleugje magie (en een bak water met een dot scheerschuim) creëren jullie zelf de coolste wolken die jullie ooit hebben gezien. Giet er gekleurd water overheen en kijk wat er gebeurt. Door verschillende kleuren te gebruiken heeft je kind niet alleen veel speelplezier, maar leert hij ook wat er gebeurt als je kleuren met elkaar mengt.

Bron: Cafe Mom – Beeld: Instagram