Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Crowd birthing’ steeds populairder

Wat vroeger zo’n beetje het meest intieme moment uit een mensenleven was, wordt steeds meer een groepsgebeuren. Crowd birthing, het delen van je bevalling met een grote groep mensen (via social media of in real life), is helemaal hip onder jonge moeders.

Advertentie

In Amerika en Engeland is het fenomeen al langer aan de gang. De Britse ouderschaps-site Channel Mum deed onderzoek naar crowd birthing en ondervroeg zo’n 2.000 moeders over hun bevalling. Vooral bij jonge moeders bleek de aanwezigheid van gemiddeld 8 personen (verplegend personeel niet meegerekend) doodnormaal.

‘De term crowd birthing bestaat nog niet zo lang, maar bevallen in de aanwezigheid van een groep familie en vrienden wint al langer aan populariteit,’ zegt de Amerikaanse bevallingscoach Bailey Gaddis. ‘Hoe dichter het moment van de feitelijke geboorte nadert, hoe meer mensen de verloskamer binnenkomen, en daar ook blijven,’ aldus Gaddis. ‘Als de moeder of vader daar geen bezwaar tegen maakt, is de kans klein dat het aanwezige publiek de kamer uit wordt gezet. Mits de geboorte probleemloos verloopt.’

Niet alleen bij drukbevolkte verloskamers wordt er gesproken van crowd birthing. Het wordt namelijk ook steeds populairder om de bevalling te delen via social media. Denk aan live tweets vanuit de verloskamer of het delen van filmpjes en foto’s van de bevalling op Facebook.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ABC News/The Dailymail – Foto: 123rf

Advertentie
Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu