Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Daarom worden er meer jongens geboren

Voor iedere 100 meisjes worden 106 jongens geboren. Hoe dat kan? Tot nu toe ging de wetenschap ervan uit dat bij de conceptie meer mannelijke dan vrouwelijke embryo’s ontstaan. Amerikaanse en Britse onderzoekers zijn er echter achter gekomen dat de scheefgroei een andere oorzaak heeft.

Advertentie

Bij de bevruchting blijken de geslachten ongeveer 50/50 te zijn verdeeld, maar uiteindelijk hebben meisjes een kleinere kans om te worden geboren, zo concluderen onderzoekers van onder andere Harvard en het Fresh Pond Research Institute.

Minder meisjes

Bij miskramen, abortus en sterfgevallen van embryo’s zijn meer meisjes betrokken dan jongens. Het resultaat is dat er uiteindelijk minder meisjes geboren worden. Omdat meer jongens sterven tijdens de kindertijd, wordt dat verschil daarna weer rechtgetrokken.

Grootste onderzoek ooit

Voor het onderzoek combineerden de onderzoekers de grootste hoeveelheid bestaande data tot nu toe over de geslachtsverhouding tijdens de zwangerschap. Ze maakten gebruik van datasets van in totaal meer dan 800.000 abortussen, vlokkentesten, vruchtwaterpuncties, doodgeboren embryo’s en normale geboorten.

Het resultaat van de studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Pnas.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Faqt.nl – Foto: 123rf

Advertentie

 

Lees ook:

Kan je het geslacht beïnvloeden?

Liever een jongen of een meisje?

Eet jezelf een jongen of een meisje

Commercieel – Prenatal – Offer – Jas

Zwangerschapsjas

Ook door te dragen ná de zwangerschap
Shop nu