kinderkleding

Dankzij déze slimme uitvinding hoef je voorlopig geen kinderkleding meer te kopen

Als er iets is waar je als ouder veel geld aan kwijt bent, dan is het wel kinderkleding. Kinderen groeien nu eenmaal als kool en daarnaast zijn ze ook niet bepaald zuinig op hun spullen. De kosten kun dan ook hoog oplopen.

De 24-jarige Brit Ryan Yasin beweert hier echte een oplossing voor te hebben: hij heeft namelijk speciaal materiaal ontwikkeld dat wel zes maten opgerekt kan worden als de drager een groeispurt krijgt.

Advertentie

Frustrerend en kostbaar

De kledingstukken zijn bedoeld voor kinderen van drie maanden tot zes jaar. Yasin kwam op het idee toen hij voor zijn neefje kleding had gekocht die bij het geven alweer te klein bleek te zijn. Hij realiseerde zich hoe frustrerend en vooral kostbaar dit voor ouders moet zijn. ‘Ouders zijn al ruim 2000 euro armer nog voor hun kind drie jaar is. Ook is het beter voor het milieu als kinderen langer met hun kleding kunnen doen’, aldus Yasin.

Waterdicht

Yasin had het voordeel dat hij door zijn achtergrond in de bouwkunde al enige kennis had van stoffen en materialen. Zo wist hij dat sommige stoffen groter worden als je eraan trekt, in tegenstelling tot rubber dat vooral dunner wordt. Hij ging aan de slag door een synthetische stof dusdanig te bewerken zodat deze uiteindelijk waterdicht én zelfs kreukvrij zou blijven.

In ontwikkeling

Van de speciale stof werd vervolgens een kledingstuk gemaakt en dat testte hij uit op zijn neefje en nichtje. ‘Ze waren allebei heel enthousiast, dus dat was een goede stimulans om mijn idee verder uit te bouwen’, vertelt Yasin’aan de Britse media. Op dit moment wordt zijn kledinglijn onder de naam Petit Pli verder ontwikkeld en zal  het over niet al te lange tijd op de markt komen. Het is nog niet duidelijk of de kleding ook in Nederland zal worden verkocht.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: The Telegraph – Beeld: Petitpli.com