Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Gordijnen dicht, kaarsjes aan: de 10 leukste familiefilms op Netflix

Buiten is het donker en koud, maar binnen warm en gezellig. Geen straf dus om gezellig met het hele gezin thuis te zijn. En: de ideale omstandigheden voor een gezellig filmavondje/-middag met het hele gezin! Wij zetten de leukste familiefilms op Netflix voor de wintermaanden voor je op een rij. Enjoy!

Advertentie

1. The Polar Express

Het is kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een enorme trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt op de trein. Zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.

2. How the Grinch Stole Christmas

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feestvieren. De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Who’s van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch háát Kerstmis. Daarom besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond vermomd als kerstman alle cadeautjes en versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de Grinch.

Advertentie

3. Klaus

Wanneer Jesper de opleiding voor postbode als slechtste student ooit verlaat, wordt hij in een eenzame stad overgeplaatst ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde bewoners nauwelijks met elkaar praten. Jesper staat op het punt op te geven wanneer hij Klaus ontmoet, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Er ontstaat een vriendschap en ze besluiten om speelgoed weg te geven aan kinderen.

4. Madagascar: Escape 2 Africa

De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.

Advertentie

5. Verschrikkelijke Ikke

Gru is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

6. De GVR

In de film De GVR ontmoeten we Sophie, een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een aardige reus, De Grote Vriendelijke Reus genaamd. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de GVR pesten.

7. Arthur Christmas

De 3D CG-geanimeerde familiekomedie Arthur Christmas onthult het antwoord op de vraag die iedereen zich wel eens afvraagt: hoe levert de Kerstman al die cadeautjes in maar één nacht? Het antwoord: door een ultra-high-tech bedrijf die de Kerstman verborgen houdt onder de Noordpool. Maar de kern van de film bevat een verhaal met de ingrediënten van een kerstklassieker – een gekke familie en een onwaarschijnlijke held, Arthur, die een missie moet doorstaan voordat kerstochtend aanbreekt.

8. Het regent gehaktballen

Flint Lockwood (Bill Hader) is een mislukte uitvinder, die met creaties als een apengedachtenvertaler helaas weinig succes oogst. Tot hij op een dag een machine uitvindt die ervoor zorgt dat het donuts, ijsjes en gehaktballen regent. De enige vriend en collega van Flint is Steve, een aapje dat alleen maar aan eten denkt. Sam (Anna Farris) is een enthousiaste stagiaire die voor een weerstation werkt. Ze droomt ervan om een professionele weervrouw te worden en die droom zou weleens werkelijkheid kunnen worden wanneer ze als enige bericht over een bui van cheeseburgers.

9. Happy Feet

Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Keizerspinguïns op Antarctica. Deze pinguïns zingen ieder zijn eigen lied om partners aan te trekken. Helaas is Mumble, de zoon van Memphis en Norma Jean, de slechtst denkbare zanger. Dit probeert hij echter te compenseren met zijn uitzonderlijke tapdans-kwaliteiten.

10. Bee Movie

Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: ‘honing’. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen…

Ook interessant:
Leeftijdsgrenzen films en games belangrijk?
Series en films die perfect passen bij het sterrenbeeld van je kind

Beeld: Shutterstock