Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking (gratis of met korting!)

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken bijna alle leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. Maak van de nood een deugd en bezorg je kinderen – en jezelf – een geweldige dag met deze leuke uitjes die een stuk goedkoper zijn dan normaal. Soms zelfs gratis!

Advertentie

Heb je zelf geen vrij kunnen nemen en passen opa en oma bijvoorbeeld op, dan hebben zij vast ook lol van deze tips!

 1. Beestjes kijken in Artis

  Bij dierentuin Artis in Amsterdam kun je tijdens de lerarenstaking op zowel 30 als 31 januari voor een heel klein prijsje naar binnen. Kinderen en studenten mogen voor 4 euro de dierentuin in: een korting van ruim 80 procent. Volwassen begeleiders betalen 18 euro in plaats van 24 euro. Genoeg dieren gezien? Er zijn ook activiteiten: knutsel met bladeren in de nieuwe botanische ruimte Stek, word hulplaborant in Micropia en maak een reis door de ruimte tijdens de live-voorstelling in het Planetarium.

 2. Betoverd worden in de Efteling

  De Efteling is elke dag van het jaar geopend, dus ook tijdens de onderwijsstaking. Het park is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. Genoeg tijd om je kind het Sprookjesbos te laten zien en een ritje te maken in de Droomvlucht. Het pretpark heeft geen speciale actie voor de staking, maar online kun je de tickets wel met korting kopen.

 3. Spelen in indoorspeelpaleis Avontura

  Ga tijdens de stakingsdagen lekker spelen bij Avontura! Tijdens deze twee dagen worden er extra activiteiten georganiseerd voor de kinderen in verschillende Avontura-vestigingen. Denk aan een speurtocht, een game-event met Playstations en knutselactiviteiten. Check de website of dat ook voor jouw dichtstbijzijnde Avontura-vestiging geldt.

  Advertentie

  Lees ook: 5 stoere uitjes voor kleine én grote autogekken

 4. Dierenvragen stellen in Wildlands Zoo

  Wildlands Zoo in Emmen haakt in op de scholenstaking op 30 en 31 januari door de WILDcampus op te richten. Naast korting op de entreetickets – je betaalt 16,50 euro in plaats van 19,50 euro per persoon – kan jouw kind allerlei dingen over dieren leren. Een dierenverzorger, de dierenarts, diëtiste en directeur van Wildlands komen langs om allerlei dierenweetjes te vertellen en de brandende vragen van jouw kind te beantwoorden.

 5. Technische kennis opdoen in Toverland

  Tóch wat leren tijdens de onderwijsstaking? Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum opent een speciale Toverschool Expo: een technische tentoonstelling met onder andere achtbaankarretjes en -onderdelen. De karretjes van achtbaan Toos-Express en bobsleebaan Maximus’ Blitz Bahn zijn van dichtbij te bewonderen, net als een boot van wildwaterbaan Expedition Zork. Daarnaast kun je de indoor themawerelden Land van Toos en Wunderwald bewonderen. Heb je opa of oma als oppas weten te strikken? Tot en met vrijdag 21 februari bezoeken opa’s en oma’s Toverland op doordeweekse dagen helemaal gratis. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen, is minimaal één kleinkind meenemen.

  Lees ook: 8x de leukste sprookjesachtige uitjes

 6. Gratis naar het museum

  Cultuur snuiven op deze extra vrije dag? Bij het Tropenmuseum en Scheepvaartsmuseum in Amsterdam, Rijksmuseum Boerhaave in Leiden en Museum Speelklok in Utrecht kunnen kinderen op 30 en 31 januari gratis naar binnen.

  Advertentie
 7. Zwemmen in het Tikibad in Duinrell

  Tijdens de onderwijsstaking is het Tikibad in attractiepark Duinrell geopend van 12.00 uur tot 21.30 uur. Dat betekent 9,5 uur glijplezier op één dag! Let op: het attractiepark is wel gesloten en voor het Tikibad betaal je de normale prijs.

 8. Visjes kijken bij Sea life

  Bij Sea Life in Scheveningen ontdek je de verrassende onderwaterwereld. Loop door de onderwatertunnel en zie vissen en zeeschildpadden vlak boven je hoofd zwemmen. Maak kennis met otters Sien en Saartje en bekijk meer dan 50 aquaria. Op 30 en 31 januari kun je voor 10 euro per persoon naar binnen. Ook handig: kinderdagverblijven en andere opvangorganisaties kunnen betalen slechts 3 euro per kind.

 9. Klimmen en springen in Play-in in the Wall

  Vervelen tijdens de vrije dag is onmogelijk in Play-in in the Wall te Utrecht; er is zo veel te doen! Een energiebommetje kan losgaan in de mega-trampolinehal. Is je kind een durfal? Dan is de klimhal iets voor hem. Ervaring is niet nodig, hij wordt goed begeleid. Voor de allerkleinsten is er de hal met onderwaterthema Kids-In. Op vrijdag 31 januari is er een speciale deal: 15 euro per persoon voor jumpen, klimmen én spelen.

 10. Schaatsen bij Flevonice

  Door de stakingsdagen is Flevonice in Biddinghuizen twee dagen extra geopend. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts 2,50 euro om te schaatsen op de 3 kilometer lange kunstijsbaan. Maar er is meer: leef je uit in het Ice Funpark, schaats op de krabbel baan of roetsj in een band van de Super Glijbaan.

Lees ook: 6x uitjes op grote hoogte

Goed om te weten

Niet overal wordt er rekening gehouden met de lerarenstaking. Zo blijven veel pretparken in het oosten van Nederland dicht, zoals Avonturenpark Hellendoorn, Walibi Holland, Dolfinarium en de Apenheul. Check dus vooral de website van attractieparken, speeltuinen of musea bij jou in de buurt, voordat je een definitieve keuze maakt.

Steun de campagne ‘Goed onderwijs: ik teken ervoor’

Wil je dat je kind nu (of straks als hij naar school gaat) een lieve én goede juf of meester voor de klas heeft staan? En dat vijf dagen per week? Steun dan de campagne van Ouders van Nu i.s.m. de AOb ‘Goed onderwijs: ik teken ervoor!’.

Je kunt de petitie hier ondertekenen.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de actie.

Bronnen: AD, RTL Nieuws, Dagje Weg – beeld: Shutterstock