Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x de leukste uitjes voor de kerstvakantie

Hoera, het is bijna kerstvakantie! Door heel Nederland worden er leuke winter-uitjes en speciale kinderfestivals georganiseerd. Hier 9 leuke doe-dingen voor in de kerstvakantie en de weekenden. Nu alvast noteren (en reserveren).

Nederlands IJsbeelden Festival

Nederlands IJsbeelden Festival
Met het thema It’s All About Music kun je deze editie artiesten en muziekstijlen verwachten, uitgebeeld in glinsterend ijs en magische sneeuw. Van Mozart, Elvis en Prince tot en met musicals en enorme muziekinstrumenten. Voor de kinderen wordt het thema verbeeld in kinderliedjes, kinderartiesten en ijsinstrumenten die bespeelbaar zijn. Ook is er een muziekglijbaan. In het MuziekMuseum waar (kinder)muziek centraal staat, zijn ook allerlei activiteiten. Kinderen kunnen hier bijvoorbeeld gamen, aan de slag met een DJ mengpaneel en spelen met de LEGO bouwtafels.
Waar: Arenpark Amsterdam
Wanneer: 10 december 2016 t/m 5 februari 2017
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Advertentie

De Kleine Sneeuwman

De kleine sneeuwman
Buiten ligt een pak sneeuw. Binnen komt rond middernacht het speelgoed tot leven. In de kleine glazen bol zit de kleine sneeuwman. Hij voelt zich opgesloten en niet gehoord. Bovendien is hij stiekem verliefd op het balletdanseresje aan de andere kant van de kamer. Maar wat is ze onbereikbaar. Als hij nou eens de kans kreeg om de bol uit te mogen? De engel op de klok geeft hem een heel bijzondere kans: de sneeuwman mag één uur lang zijn bol uit. Niet langer, anders smelt hij. Wat zal de kleine sneeuwman dan gaan doen?
Waar: verschillende theaters in Nederland
Wanneer: 24 december 2016 t/m 7 januari 2017
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Winter Station

Winter station Spoorwegmuseum
Schaatsen tussen de treinen, dat kan tijdens Winter Station. Dan is Het Spoorwegmuseum volledig ondergedompeld in winterse sferen. Naast een ijsbaan, staat er een antieke carrousel, mega kerstboom, zijn er allerlei kinderactiviteiten en kun je genieten van de vele optredens.
Waar: Het Spoorwegmuseum in Utrecht
Wanneer: 24 december 2016 t/m 8 januari 2017

Kooman’s Poppentheater

Poppentheater
Kooman’s Poppentheater is het oudste, vaste poppentheater van Nederland en speelt voor kinderen én volwassenen. De belangrijkste elementen van de kindervoorstellingen zijn: een spannend maar niet eng verhaal, met natuurlijk volop momenten om te lachen. Verrassend poppenspel waarin taal, muziek, kleur en licht centraal staan.
Waar: Kooman’s Poppentheater in Den Haag
Wanneer: iedere woensdag- en zaterdagmiddag. In de herfst- kerst- en voorjaarsvakantie zijn er extra voorstellingen
Leeftijd: jong en oud

André het Astronautje

Andre het Astronautje
André: ‘Tijdens mijn ruimtemissie vertelde ik verhalen aan mijn kinderen over André het astronautje. Die verhalen werden boeken en die boeken werden een theatervoorstelling. Binnenkort is de première. Wat ben ik trots! Dat het ons is gelukt om een voorstelling te maken die én grappig én leerzaam is.’
Tijdens de theatervoorstelling beleven de kinderen een vrolijk avontuur over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaas! Met aanstekelijke liedjes van Claudia de Breij.
Waar: verschillende theaters in Nederland
Wanneer: vanaf 10 december 2016 t/m 2 april 2017
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Bestel hier kaartjes met 25% korting via de Ouders van Nu Theaterclub

Snorro

Snorro
Snorro en zijn paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van El Commandante. Er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José (want zo het hij eigenlijk) van zijn vader met een ander meisje moet trouwen… Het Ro Theater brengt een avonturenverhaal voor de hele familie boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s. Snorro, de gemaskerde held is een remake van het bekende avonturenstuk, met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald.
Waar: verschillende theaters in Nederland
Wanneer: 15 december 2016 t/m 9 april 2017
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Komt dat zien! (circus)

Circus Zanzara
Acrobaten uit alle werelddelen, een 6-persoons muziekensemble, jonge en oude artiesten, acts die nét even anders zijn, soms adembenemend en dan weer hilarisch. En dat alles in een huiselijke sfeer, dát is circus Zanzara. Het thema van deze nostalgische voorstelling vol humor is Ouder worden is zo gek nog niet. In de lounge met kitscherige fauteuils en een hobbelpaard kun je voor en na de voorstellingen en in de pauzes een biologisch drankje bestellen in de Biobar. Zanzara mixt straattheater, live muziek en theater en speelt de acts met een brede glimlach en vaak met een vette knipoog!
Waar: bij de Westergasfabriek in Amsterdam
Wanneer: 20 december 2016 t/m 8 januari 2017
Leeftijd: jong en oud

De Kabouter

De Kabouter
In deze voorstelling naar de boeken van Rien Poortvliet en Wil Huygen betreedt Lise in een magisch moment het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur. Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool. De enige plek op de wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten. Daar aangekomen probeert Lise het sprookje te redden, voordat kinderen over de hele wereld de kabouters zijn vergeten.
Waar: verschillende theaters in Nederland
Wanneer: t/m 5 maart 2017
Leeftijd: vanaf 4 jaar

KIJK OOK: Proefje om te doen met je kind: magische melk

MEER LEZEN?

Auteur: Anneloes Jonker