Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

De mooiste moederdagfoto’s: 5 tips

Moederdag is het perfecte moment om een prachtige foto van jou en je kind(eren) te maken. Dat hoeft echt niet per se in een professionele studio: fotograaf en Canon Ambassador Ilvy Njiokiktjien legt in 5 tips uit hoe jouw partner thuis de mooiste moederdagfoto’s maakt. Wij vatten zijn tips voor je samen!

Advertentie

1. Heb (spontaan) plezier!

ft 1

Deze foto laat de ontspannen en speelse relatie tussen moeder en zoon zien; net even anders dan het gebruikelijke familieportret. Breng alles terug tot de essentie; ga geen glimlach forceren en ga ook niet poseren. Zorg dat moeder en kind de camera vergeten, en ‘gewoon’ doen zoals altijd. Belangrijk is ook dat het voor iedereen leuk blijft: betrek iedereen uit het gezin erbij.

2. Kies voor een close-up

ft 2

Ga voor een interessant perspectief, liefst van dichtbij! Willen de kinderen niet stilzitten? Breng iedereen op ooghoogte van het kind; vraag bijvoorbeeld of de moeder op haar hurken bij haar kind wil gaan zitten.

Advertentie

3. Gebruik symmetrie 

ft 3

Deze foto gaat net even verder dan een traditionele portretfoto. De symmetrie van de handen van moeder en kind vanuit een ongebruikelijk perspectief laat zien dat het om verschillende generaties gaat. Wees niet bang om symmetrie in je foto te brengen. Symmetrie brengt evenwicht, verhouding en contrast aan in de compositie van je foto. Houd voor een symmetrische foto de camera evenwijdig aan het onderwerp dat je fotografeert.

4. Kijk hoe de liefde zich ontvouwt

ft 4

Op deze foto is de moeder het middelpunt van de aandacht, en het moment is heel natuurlijk gefotografeerd. Probeer de liefde en blijdschap van het moederschap over te brengen en te ‘vangen’. Zorg voor een speelse omgeving die vrijheid en flexibiliteit biedt om spontane momenten vast te leggen.

Advertentie

5. Vertel een verhaal 

ft 5

‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’ is een bekend gezegde en deze foto brengt dit op krachtige wijze over. Het toont de warme, tedere band tussen moeder en dochter, terwijl beide ouder worden. Het laat zien dat na verloop van tijd de rollen van moeder en dochter kunnen omdraaien.

Probeer met je opnamen een verhaal te vertellen op een manier die verder gaat dan alleen een serie foto’s.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Canon – Foto’s: Canon